Stork Groep NV

Stork Aerospace krijgt opdracht voor productie van elektrische systemen voor Boeing 737

Fokker Elmo, onderdeel van Stork Aerospace, heeft van de Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing Commercial Airplanes opdracht gekregen voor de productie en levering van elektrische bekabelingssystemen en schakelkasten voor het 737 next generation vliegtuigprogramma. De eerste afleveringen aan Boeing zijn al gepland in het laatste kwartaal van dit jaar. De productie zal grotendeels plaats vinden in de Chinese vestiging van Fokker Elmo in LangFang.

Het contract voor de levering van elektrische bekabelingssystemen en schakelkasten is voor Fokker Elmo een mijlpaal, omdat het het eerste substantiële contract betreft tussen Fokker Elmo en Boeing Commercial Airplanes. Fokker Elmo was als leverancier al nauw betrokken bij de programma's voor het Airborne Warning & Control System en 737 Airborne Early Warning and Control programma's van Boeing Integrated Defense Systems. Fokker Elmo directeur Jan Lagasse: "We zijn uitermate opgetogen over dit contract met Boeing Commercial Airplanes en staan te popelen om deze hele nieuwe fase van samenwerking in te gaan. Er was al sprake van een reeds bestaande sterke en productieve relatie met defensieprogramma's van Boeing. De uitbreiding van deze relatie naar Boeing Commercial Airplanes is een erkenning van de toewijding en betrokkenheid van ons hele team. We zijn er uitermate over te spreken dat we nu deel uitmaken van het Boeing Commercial Airplanes team."

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2004 boekte de groep met 3.182 medewerkers een omzet van ¤ 495 miljoen bij een Stork omzet van ¤1,82 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14