Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


6 oktober 2005


WINTERSWIJK - Gewonde door aanrijding


Een 25-jarige bestuurder van een bestelauto uit Winterswijk raakte woensdagmiddag (05/10) op de Ratumseweg gewond door aanrijding met een tractor plus aanhangwagen, bestuurd door een 18-jarige man uit Lievelde. De tractorbestuurder reed met twaalf ton lading met flinke snelheid over de weg en zag de bestuurder van de bestelauto, die in de berm stond te wachten over het hoofd. De tractor reed over de linker voorkant van de bus waardoor de tractor omhoog werd getild en in een weiland terecht kwam. De ravage was enorm. De bestuurder van de bestelauto raakte gewond en werd per ambulance met onbekend letsel nar het ziekenhuis vervoerd. Het ambulancepersoneel werd geholpen door twee dames die veel lof van het ambulancepersoneel en van de politie kregen.


SILVOLDE - Diefstal uit school


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een school aan de Laan van Schuylenburch. De daders vernielden een ruit en namen door het ontstane gat een dvd-speler met een waarde van ruim 220 euro mee. De inbraak werd woensdagmorgen ontdekt en de politie stelt een onderzoek in.


DOETINCHEM - Zakkenroller slaat toe


Een nog onbekende zakkenroller heeft woensdagmiddag (05/10) op de Hamburgerstraat de portemonnee van een 62-jarige vrouw uit Leidschendam gestolen. De dief sloeg tussen 11.30 en 12.00 uur toe. De 62-jarige vrouw is door een vreemde vrouw vermoedelijk afgeleid en miste vervolgens haar portemonnee met geld en een rijbewijs. Zij deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


DOETINCHEM - Afvalcontainer in brand gestoken


Onbekenden hebben woensdagavond (05/10) op de Slotlaan bij een woning een grijze afvalcontainer in de brand gestoken. De bewoners hoorden rond 19.30 uur een harde knal en zagen dat de container in brand stond. Een buurman verplaatste de container zodat de schutting niet vlam zou vatten. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58



---- --