Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

06 oktober 2005

Ermelo - Drankrijders betrapt

Een 26-jarige bromfietser uit Ermelo bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdag (06-10) rond 01.30 uur op de Korpersteeg. Omdat hij een stopteken van de politie negeerde werd hij klemgereden. Hij blies een promillage van 1,04. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete uitgereikt. Tevens kreeg hij een boete voor het negeren van het stopteken.

Een 24-jarige plaatsgenoot trok op donderdag (03.45 uur) de aandacht van de politie omdat hij met zijn auto een behoorlijke snelheid produceerde op de Julianalaan. Bij controle bleek hij alcohol te hebben genuttigd. De man blies een promillage van 0,81. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een boete uitgereikt.

Harderwijk - verdachte mishandeling aangehouden

De politie heeft op woensdag (05-10) een 51-jarige Harderwijker aangehouden voor mishandeling van een 62-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer en de verdachte reden op de fiets op de Luttekepoortstraat en kwamen bijna met elkaar in botsing door een plotselinge uitwijkmanoeuvre van de 51-jarige man. Toen het slachtoffer daar wat van zei kreeg hij een klap tegen zijn kaak en schouder en wist te vluchten voordat er nog meer klappen volgden. De aangehouden man is een veelpleger en werd ingesloten omdat hij nog gehoord moest worden ivm andere gepleegde overtredingen.

Heerde - Acht auto-inbraken

Van maandag op dinsdag (03/04) werd er ingebroken in 8 auto's aan de Braamkamp (2), Emmalaan (5) en de Klaverweg (1). De toegang werd verschaft door het vernielen van de autoruit en/of het forceren van het portierslot. Ontvreemd werden onder meer navigatie-systemen, een laptop, radio/cd-spelers, handsfree-sets en een dictafoon.

Vaassen - Auto tegen de vangrail

Een 57-jarige automobilist uit Veldhoven verloor de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. Het ongeval gebeurde op woensdag (05-10) rond 11.30 uur op de A50. Vermoedelijk is de man onwel geworden waardoor de auto ging slingeren met eerdergenoemd resultaat. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --