Ingezonden persbericht


Voor nieuwe Sober variant geen standaard detectie

Doetinchem, donderdag 6 oktober 2005.

CleanPort Managed E-mail Filtering signaleert sinds vannacht een significante toename van een nieuwe variant uit de Sober-familie, genaamd Sober.Q.

Deze nieuwe Sober werd direct pro-actief herkend door de ProTAG engine van CleanPort, deze werkt als aanvulling op twee andere commerciële engines die CleanPort in de vorm van een managed service beheerd voor haar klanten.

Verschillende antivirusfabrikanten hebben tot op dit moment geen update-files beschikbaar die dit virus detecteren en verwijderen. De laatste test-run waarin deze analyse door CleanPort is gemaakt is van donderdag 6 oktober 2005 om 12.00u.

CTO Jeroen Oostendorp van CleanPort ligt toe; "Uit de opmars van deze nieuwe Sober-variant blijkt wederom waarom het noodzakelijk is om met meerdere scanners te werken die 24/7 wordt beheerd door specialisten. Gegarandeerde virusprotectie moet realtime en fullcontinue worden uitgevoerd wil het effectief zijn."

CleanPort biedt het mkb, de grootzakelijke en xSP markt een standaard oplossing met het beste trackrecord van dit moment.

Over CleanPort

CleanPort Managed E-mail Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor ruim 92.000 domeinen in de gezondheidszorg, de financiële en zakelijke dienstverlening en xSP's. CleanPort levert op internetniveau beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd. CleanPort combineert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages en andere relevante gegevens over onderschepte virussen. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland, Rusland en Israël. Voor meer informatie: www.cleanport.com

==================