Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

6 oktober 2005

Politie Harderwijk tevreden over CU2

De politie van Harderwijk heeft het zomerproject CU2, gericht op hangjongeren afgesloten. Met het project werd extra toezicht en controle uitgeoefend op de hangplekken in de gemeente Harderwijk met het doel om de overlast tegen te gaan.

De overlast op hangplekken bestaat veelal uit het achterlaten van afval zoals blikjes, flesjes en papier, maar ook het veroorzaken van lawaai is een grote ergernis voor omwonenden.

In de zomermaanden heeft de politie 193 extra controles uitgevoerd op de hangplek-locaties. Bij 35 controles werden er jongeren aangetroffen en werd hen de spelregels van het gebruik van hangplekken nog eens uitgelegd. De meeste jongeren hebben de contacten met de politie positief opgevat. Niettemin kregen 25 jongeren een bekeuring. Drie jongelui werden bekeurd voor het gebruik van alcohol op straat (Kennedylaan en Klaproospad), twee kregen een bekeuring vanwege foutief parkeren (Parkweg) en er werd 20 maal een bekeuring uitgeschreven voor het zich bevinden op verboden terrein (Gemeentehuis en kelder van het gemeentehuis).

De politie is tevreden over het verloop van de actie omdat, gezien het aantal belletjes, het publiek kennelijk minder overlast heeft. Het extra toezicht is nu onderdeel van de dagelijkse surveillances.

Einde bericht

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --