Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 6 oktober 2005

Kennismakingsactie 0900-9292: Per SMS gratis OV reisadvies en trajectbewaking

Tot eind dit jaar kan elke mobiele beller met 0900-9292 gratis kennismaken met een openbaar vervoer reisadvies van deur tot deur per SMS. En dat elektronische reisadvies op het mobieltje van de klant wordt nog kosteloos 'bewaakt' ook.

Hoe werkt de kennismakingsactie? De klant belt met z'n mobiele telefoon 0900-9292, krijgt een reisadvies, de reisadviseur ziet dat hij mobiel belt en vraagt of hij het gedetailleerde advies ook per SMS wil ontvangen op z'n mobiele telefoon. Als er dan vervolgens op het gekozen traject per bus, trein, tram, metro of veerboot vertraging is van ongeveer vijftien minuten of meer ontvangt de beller een of meer gratis vervolg-SMS'jes met de melding van de vertraging en zo mogelijk een alternatieve route. Toezending van het gratis reisadvies per SMS is eenmalig en werkt niet volgens een abonnementensysteem.

REISinformatiegroep grijpt het 12½ jarig jubileum aan om mobiele bellers die via 0900-9292 (70 cent per minuut) een reisadvies opvragen een paar maanden mee te laten genieten van deze SMS-kennismakingsactie. Eerdere onderzoeken en een veelgebruikte SMS-dienst gekoppeld aan de reisadviezen via de website www.9292ov.nl wijzen uit dat bellers zo'n dienst erg waarderen. Reizigers die mobiel bellen zijn vaak haastig en zijn niet altijd in de gelegenheid om het reisadvies snel op te schrijven en worden graag onderweg op de hoogte gebracht van stremmingen op hun gekozen route. Juist voor die mobiele groep is het handig om die informatie nog eens rustig na te kunnen lezen op hun mobiele telefoon.

////////////////////