Ingezonden persbericht

Voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders van internettende kinderen

UTRECHT, 20051006 -- Voor ouders van internettende kinderen verzorgt Technika 10 Nederland speciale voorlichtingsbijeenkomsten over veilig internetten. Op basis van deze informatie kunnen ouders hun kinderen beter begeleiden en ze op een verstandige manier leren surfen, chatten en e-mailen. De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats tijdens ouderavonden op scholen en tijdens trainingen in het land waar individueel op ingeschreven kan worden.


In Nederland is 98% van de kinderen online. Thuis en op school wordt er druk gebruik gemaakt van internet. Kinderen surfen, spelen spelletjes, halen muziek of nieuwe programma's binnen, chatten, msn-en en e-mailen. Veel volwassenen weten niet precies wat kinderen doen en wat ze daarbij allemaal tegenkomen.

Internet is een prachtig medium, maar je moet het wel goed weten te gebruiken. Het heeft een heleboel goede kanten, maar ook schaduwzijden.
Tijdens de veilig-internetbijeenkomsten verdiepen ouders zich in de belevingswereld van hun internettende kinderen. Wat doen kinderen op internet? Wat vinden ze leuk, wat niet? Waarom vinden ze het leuk? Wat zijn valkuilen? Hoe ga je om met digitaal pesten? Hoe gaan kinderen om met het verstrekken van privé-gegevens?

U zult ervaren dat er helemaal niet zoveel voor nodig is om opeens een pornografische afbeelding tegen te komen. Of ineens op een racistische website verzeild te raken. Ook zult u merken dat pestgedrag zich verplaatst van het schoolplein naar msn en e-mail en dat er via chatboxen ontmoetingen tot stand kunnen komen, die niet altijd zo bedoeld zijn.

Naast de voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders biedt Technika 10 Nederland over hetzelfde onderwerp ook uitgebreidere trainingen Internet oké voor leerkrachten en ouders.

Kijk voor alle informatie over de veilig-internetbijeenkomsten voor ouders en de trainingen Internet oké op www.technika10.nl/internetoke of bel met Sacha de Ruiter van Technika 10 Nederland: 030 - 262 59 80.




Technika 10 Nederland