Ingezonden persbericht

Firefly, Media Center afstandsbediening

De Firefly afstandsbediening overbrugt de afstand tussen de PC in de studeerkamer en de TV in de huiskamer

HOOFDDORP, 20051006 -- Hoofddorp, 6 oktober 2005. ePlaza bv, distributeur van de Media Center Software van Snapstream Media Inc. biedt een unieke afstandsbediening welke letterlijk door muren heen gaat. Met de Firefly is het mogelijk om de TV in de huiskamer als beeldscherm te gebruiken voor een PC welke in een andere kamer in huis staat, bijvoorbeeld de werkkamer en deze PC toch vanuit de huiskamer kunnen bedienen.


De Firefly PC afstandsbediening overbrugt de afstand tussen de studeerkamer en de huiskamer. Start films, TV programma's, muziek, foto's en andere media welke opgeslagen zijn op de computer in de studeerkamer en bekijk en beluister deze vanaf de comfortabele bank in de huiskamer. Sla stukken over, verander het volume, spoel snel voorwaarts, terug en pauzeer zoals u dat nu doet met uw huidige videorecorder. Aangezien Firefly (RF) door muren heen gaat, hoeft u uzelf of de PC niet te verplaatsen.

Firefly komt gebundeld met Beyond Media Basic, een full-screen interface om de PC te kunnen bedienen vanuit de huiskamer. De Firefly kan als muis fungeren zodat ieder programma vanuit de huiskamer gebruikt kan worden. Verder heeft Firefly SnapStream Spotlight welke toegang biedt tot andere full-screen mogelijkheden zoals CinemaNow, NewsGator, Live365 en andere online media services. Firefly is compatibel met meer dan 80 media applicaties, inclusief Microsoft® XP Media Center editie.

De Firefly afstandsbediening (met Beyond Media Basic) kost 69,95 euro (incl. BTW)

BeyondTV

Met de software zoals BeyondTV, BeyondMedia en BeyondTV Link is het mogelijk om TV, DVD en Video overal in huis te kunnen bekijken, op iedere TV, PC, Laptop, Mobiel/PDA en zelfs via Internet op het werk, onderweg via UMTS/i-mode/Hotspot of op school. Hiermee bepaal je zelf wat, waar en wanneer je wilt kijken. Met BeyondTV Link kan via het thuisnetwerk TV gekeken worden op PC's zonder TV-tunerkaart. Met de Firefly RF-afstandsbediening maakt het niet uit waar de PC staat, bijvoorbeeld de PC kan in de werkkamer staan met een verbinding naar de TV in de huiskamer.

De kijker krijgt met BeyondTV zelf de controle over wat, waar en wanneer hij een programma wil zien. Met SmartSkip is het mogelijk om bijvoorbeeld commercials/reclame of andere (saaie) onderdelen van een uitzending over te slaan. Door bijvoorbeeld een Live TV uitzending met de door BeyondTV ingebouwde timeshifting pas na het aanvangstijdstip te gaan bekijken, kunnen van live uitzendingen zelfs commercials en reclame worden overgeslagen. Met ShowSqueeze kunnen opgenomen programma's gecomprimeerd worden waardoor er een aanzienlijke ruimte besparing van de harddisk/CF/SD kaart mogelijk is. Verder is het mogelijk om direct in het standaard Divx formaat op schijf weg te schrijven en om opgenomen programma's direct op de nieuwe PSP van Sony te kunnen bekijken.

Met BeyondTV Link is het mogelijk om op iedere PC in het thuisnetwerk TV te kijken zonder dat deze zelf een TV tunerkaart moet hebben. BeyondTV Link maakt het mogelijk om een centrale PC te gebruiken als Media Center om via het thuisnetwerk de TV tunerkaart van deze centrale PC te kunnen aansturen. Het is zelfs mogelijk om in de centrale PC meerdere tunerkaarten te plaatsen zodat er een echte media/video server ontstaat. Op deze mediaserver kunnen behalve opgenomen programma's ook DVD's en MP3's geplaatst worden, zodat deze in het hele huis benaderd kunnen worden via het thuisnetwerk.

Firefly en Beyond TV zijn de volgende stap in het kijken naar TV via de PC.

Voor meer informatie: www.beyondtv.nl

Voor inlichtingen: info@ePlaza.nl
Tel. 023 5685615




ePlaza bv