Ingezonden persbericht

IGEL thin clients nu beschikbaar in groen

IGEL maakt thin clients milieubewust

OLDENZAAL, 20051005 -- IGEL Technology, Europa's leidende fabrikant van thin clients, bekrachtigt vandaag haar betrokkenheid bij milieuvriendelijke computers door middel van een gratis, pan-Europese inzamel- en recyclingdienst1 voor de volledige productreeks, aan het einde van de economische levensduur van alle IGEL Clever Clients die ingekocht zijn na 15 augustus 2005.


Met deze nieuwe dienst wordt IGEL de eerste fabrikant van thin clients die sw richtlijn van de Europese Unie betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur ("Waste from Electrical and Electronic Equipment", WEEE) volledig naleeft2. Deze stap maakt de productreeks van IGEL 'groener' dan ooit tevoren. De gemiddelde economische levensduur van IGEL thin client-computers is zes tot acht jaar, pc's zijn over het algemeen binnen slechts twee tot vier jaar technisch verouderd, waarmee deze minstens twee keer zo duur zijn als thin clients.

Terwijl de inzamel- en recycledienst opgezet werd, voerde IGEL ook onderzoek uit naar de invloed die thin client-computers hebben op het milieu in vergelijking tot normale desktop-pc's. De belangrijkste ondervindingen waren:

1) Bij de productie van een thin client-computer wordt ongeveer 50 tot 70% minder energie en natuurlijk rijkdommen verbruikt dan bij de productie van een pc.

2) Thin client-computers verbruiken in een gemiddelde implementatie minimaal 12 watt en maximaal 60 watt aan elektriciteit per uur. In vergelijking: de gemiddelde pc verbruikt maximaal 350 watt per uur om alle componenten van voldoende kracht te voorzien, vooral de CPU.

3) Thin client-computers, die veel minder componenten hebben en dus kleinere behuizingen, puur fysieke gezien minder dan een zesde van de ruimte in beslag nemen dan die van een pc, waardoor bedrijven veel efficiënter gebruik kunnen maken van hun vestigingen en het stroomverbruik zodoende kunnen verminderen.

4) Een gemiddelde pc, wat betreft het wegdoen van verouderde hardware, produceert 17 keer zo veel afvalvolume als een IGEL Smart Clever Client, 12 keer zoveel als een IGEL Compact, en 8 keer zoveel als een IGEL Premium.

Voor redacties:
1) Alle IGEL Clever Clients die binnen de Europese Unie gekocht zijn per 15 augustus 2005 hebben het WEEE-afvalmerk. Alle thin client-computers met deze sticker komen in aanmerking voor gratis inzameling en recycling. Om van deze dienst gebruik te maken hoeven klanten eenvoudigweg een formulier in te vullen op de website van IGEL onder de categorie "WEEE Afval", en verdere instructies af te wachten. De inzameling zal vervolgens geregeld worden op een wederzijds aanvaardbaar tijdstip.

Hoewel het de inzamelingsdienst vandaag kan en wil leveren, verwacht IGEL geen Clever Clients op te halen voor tenminste 15 augustus 2011!

2) De EU Richtlijn voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (Verantwoordelijkheid van de Producenten) 2004, die momenteel geratificeerd wordt in de nationale wetgeving van alle lidstaten, stelt dat fabrikanten verantwoordelijk zijn voor het inzamelen en veilige verwijdering van hun producten wanneer deze afgedankt worden.


Over IGEL Technology
IGEL Technology GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt een volledige reeks van Linux- en Windows-gebaseerde terminals en thin clients. IGEL is een leider in technologie en een van de topfabrikanten in de wereld (met een zesde plaats onder de meer succesvolle producten van thin clients, volgens IDC). Het succes van IGEL is gebaseerd op vier kerncompetenties: Thin Clients: De brede, cross-platform productlijn en het enorm functionele bereik van de innovatieve firmware kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande ICT-infrastructuren om de productiviteit en efficiëntie van een bedrijfsbrede ICT-infrastructuur permanent te optimaliseren. Ontwikkeling: Dankzij superieure expertise in terminals en thin clients is de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele klantenwensen een belangrijk voordeel naast de uitstekende hardware. Diensten: Het uigebreide netwerk voor ondersteuning zorgt ervoor dat aanvragen van klanten prompt afgehandeld worden en dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is. Oplossingen: IGEL Clever Clients hebben wereldwijd succes gerealiseerd en voorzien in specifieke oplossingen voor veel verschillende industrieën. IGEL is een van de oprichters van het European Thin Client Forum en gelieerd aan de wereldwijde Melchers Group.




IGEL Technology