Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 oktober 2005

bmi voldoet aan veiligheidsstandaards IATA

Als eerste Britse luchtvaartmaatschappij voldoet bmi aan de veiligheidstandaards die zijn vastgelegd in de IATA Operational Safety Audit (IOSA). Deze nieuwe standaards gelden voor de gehele luchtvaartsector en zijn in overeenstemming met internationale luchtvaartwet- en regelgeving en Industry Best Practices.

De IOSA-erkenning betekent dat bmi op het gebied van veiligheid, beveiliging, controle en beheer volgens erkende normen en gestructureerde systemen opereert. Alex Grant, chief operating officer van bmi: "Wereldwijde standaards voor operationele en veiligheidsaspecten zijn nodig in onze sector. Ik ben er trots op dat bmi op dit gebied een voortrekkersrol vervult."

Alle 275 IATA-leden hebben ingestemd met een IOSA controle voor 1 januari volgend jaar. De audit zal elke twee jaar worden gehouden. Voor alle luchtvaartmaatschappijen die deel uitmaken van Star Alliance, is de audit verplicht.

bmi verzorgt dagelijks acht rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Heathrow en vliegt elke werkdag een keer tussen Groningen en Aberdeen. Vanaf Heathrow biedt de maatschappij uitstekende verbindingen met Mumbai (India), Riyad (Saudi-Arabië) en de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Ierse republiek. Vanaf Manchester verzorgt bmi transatlantische lijndiensten met Washington, Chicago, Las Vegas en het Caraïbisch gebied (www.flybmi.com).

bmi maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen, soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden. Alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen samen bieden nu meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar 795 bestemmingen in 139 landen.

Noot voor de redactie (