Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

'Torenhoge taxatieprijs behoort tot verleden'

MoneYou biedt volledige taxatie voor ¤ 275,-

Amersfoort, 6 oktober 2005 - Huizenkopers hoeven voortaan niet meer diep in de buidel te tasten om hun woning te laten taxeren. MoneYou, de grootste online hypotheekverstrekker van Nederland (www.moneyou.nl) biedt klanten een volledige taxatie aan voor ¤ 275,- inclusief BTW. Dit tarief geldt voor alle klanten, ongeacht de koopprijs van de woning. De online hypotheekverstrekker is de eerste Nederlandse financiële dienstverlener die een volledige taxatie voor dit vaste, lage bedrag in de markt zet.

Karin Polman, Marketing Manager van MoneYou: "De taxatieservice is een dienst van MoneYou die past bij onze filosofie om het de klant zo gemakkelijk en inzichtelijk mogelijk te maken. Onze klanten weten nu snel wat de woning waard is voor een relatief laag bedrag zonder dat de koopprijs van een woning hier invloed op heeft. Torenhoge taxatieprijzen die gekoppeld worden aan de kooprijs van een woning behoren nu definitief tot het verleden wat ons betreft."

Online inzage in status dossier

Naast een forse prijsdaling stijgt tegelijkertijd ook het gemak voor de klanten. Zodra een klant een verzoek tot taxatie indient bij een MoneYou adviseur wordt de betreffende woning binnen een paar dagen getaxeerd. Zowel de klant als de adviseur kunnen de status van de taxatieopdracht online inzien. Een digitale versie van het taxatierapport is direct online beschikbaar. Uiteraard wordt het originele taxatierapport ook per post verzonden.

Taxatiepartner van MoneYou

De taxatieservice is een product dat in samenwerking met de Nationale Taxatie Service is opgezet. Sytse Geertsma, directeur van de Nationale Taxatie Service (NTS) is blij met de huidige ontwikkeling: " Wij kunnen snel een taxatie leveren die voldoet aan de eisen van iedere willekeurige hypotheekvertrekker. Iedere hypotheekverstrekker heeft zijn eigen acceptatiecriteria die wij kunnen meenemen in het taxatieproces. In het geval van MoneYou is het erg interessant om te werken met een partij die qua ontwikkeling van online financiële dienstverlening zo voorop loopt."

Over NTS

Nationale Taxatie Service (NTS) is gevestigd in Arnhem en werkt als onafhankelijke taxatiespecialist op het terrein van onroerende zaken. NTS opereert met een landelijk netwerk van ruim 250 bij de NTS aangesloten makelaars. Kijk voor meer informatie op www.n-t-s.nl.

MoneYou

MoneYou, een zelfstandige onderneming van ABN AMRO Bouwfonds, is opgericht in 2001. MoneYou is een financiële dienstverlener die de snelheid en toegankelijkheid van internet combineert met de degelijkheid en zekerheid van persoonlijk advies. MoneYou is geen tussenpersoon, maar hypotheekverstrekker (www.moneyou.nl)

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht