NOVA

6 oktober 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Bestuurscrisis in Den Helder
De burgemeester van Den Helder hield zelf de deur op een kier maar de gemeenteraad sloeg die keihard dicht: hij moet opstappen. Het is de apotheose van een heet weekje in Den Helder. Eerder stapten al drie wethouders op. In de studio vertelt burgemeester Staatsen zijn kant van het verhaal.

Toekomst Publieke Omroep
Het zit staatssecretaris Medy van der Laan (media) niet mee. Werden de plannen voor de nieuwe Publieke Omroep eerst achter haar rug bekokstoofd, nu is regeringspartij VVD ronduit tegen haar voorstel de NPS pas in 2011 op te heffen.

De Snoek is 50 jaar
Bij vele autoliefhebbers gaat het hart een slag harder kloppen bij het zien van de Citroën DS, beter bekend als De Snoek. Vandaag bestaat de auto vijftig jaar en dat moet gevierd worden. NOVA sprak met aantal Snoek-liefhebbers over de magie van de auto.

Den Haag Vandaag: Spoeddebat uitspraak Bot
Ben Bot, minister van Buitenlandse Zaken, uitte gisteren openlijk zijn twijfels over de Amerikaanse invasie in Irak. Vervolgens kreeg hij zo'n beetje de hele Tweede Kamer over zich heen. Hij trok daarop zijn uitspraak terug. Vandaag is de minister op het matje geroepen door de Kamer.

Presentatie: Clairy Polak en Pim van Galen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.