Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 6 oktober 2005

Kinderopvang staat klaar voor scholen

Ondernemers in de kinderopvang zijn een prima partner om samen met scholen invulling te geven aan het plan van de VVD en PvdA om kinderopvang met scholen te regelen. De MOgroep, brancheorganisatie voor kinderopvang, heeft inmiddels contact gezocht met de onderwijskoepels om op korte termijn invulling te geven aan goede en professionele buitenschoolse opvang.

Kinderen hebben buiten de schooluren recht op verantwoorde opvang, dus opvang die voldoet aan passende kwaliteitseisen. Binnen de branche Kinderopvang is jarenlange ervaring, expertise en professionaliteit opgebouwd, ook met buitenschoolse opvang. Er zijn al veel 'brede-school' projecten waar kinderopvangorganisaties en scholen samen succesvol in participeren. De MOgroep vindt het heel begrijpelijk dat scholen uitvoeringsproblemen voorzien. Kinderopvangorganisaties kunnen voor een groot deel de zorgen van scholen wegnemen.

Perscontacten:
Kyra van der Meulen, telefoon 030 - 298 34 28 of 06 - 51 784 584

De MOgroep is de brancheorganisatie voor ondernemers in de kinderopvang, waar ruim 80% van de ondernemers bij is aangesloten.