Amsterdam Airport Schiphol

Buitenveldertbaan mogelijk komende nacht ingezet

Gezamenlijk persbericht Luchtverkeersleiding Nederland en Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol,
6 oktober 2005

Vannacht zal de Buitenveldertbaan mogelijk ingezet worden voor starts naar het oosten of voor landingen in westelijke richting. Amsterdam Airport Schiphol heeft hiervoor toestemming gekregen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Deze baan wordt normaal gesproken niet in de nacht gebruikt.

Het gebruik van de Buitenveldertbaan in nodig is nodig in verband met de vondst van de vliegtuigbom bij Vijfhuizen waardoor de Polderbaan voor zowel starts als landingen tot nader orde niet gebruikt kan worden en de Zwanenburgbaan alleen voor starts naar het zuiden.

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl