De Pont Tilburg

E-mailbericht oktober 2005

Kunstenaarsgesprek met Jan van den Dobbelsteen

Donderdagavond 6 oktober, 20.00 uur in het Auditorium.

Zaal open: 19.30 uur, entree ¤ 3,-.

In de reeks van De Pont / NBKS kunstenaarsgesprekken spreekt Alex de Vries deze avond met Jan van den Dobbelsteen over Verborgen energie uit materiaal halen:

Jan van den Dobbelsteen heeft met zijn werk een duidelijk doel voor ogen. Om dat doel te bereiken brengt hij de materialen en de vormen terug tot het meest minimale en elementaire, zonder franjes. Vervolgens perst hij als het ware de verborgen energie zodanig uit het materiaal, dat hij de kijker op een dwingende manier op alle lagen van het bewustzijn aanspreekt.

Jan van den Dobbelsteen is een interdisciplinair kunstenaar. Hij maakt tekeningen, schilderijen, beelden, videofilms, houdt zich bezig met architectuur en produceert cd's en dvd's. Naast de kunstgeschiedenis zijn oosterse en westerse filosofieën en spiritualiteit een belangrijke inspiratiebron voor hem. Van den Dobbelsteen werkt al meer dan 25 jaar met geluid en geluidsinstallaties. Hij baseert zijn geluiden op specifiek fundamenteel onderzoek naar verschijnselen zoals machines, architectuur, bloemen en kleur. Het muzikale werk dat hij onder zijn eigen label Cosmic Volume uitgeeft, is vaak onderdeel van deze installaties.

Zie ook: www.nbks.nl

Folder beschikbaar

Voor volledige en actuele informatie over alle tentoonstellingen en activiteiten zie http://www.depont.nl/