PERSBERICHT - 2005-10-06

Verdere groei door franchise

Forse uitbreiding VakantieXperts

De onafhankelijke reisbureaugroep VakantieXperts breidt fors uit met 17 nieuwe vestigingen door de toetreding van zes nieuwe franchisenemers. Met ingang van 1 november gaan vier reisondernemers, die nu nog deel uitmaken van Star Travel/ FFA, verder als franchisenemer van VakantieXperts: Peter Huygens in Dongen, Jan Mol met reisbureaus in Etten-Leur en St. Willibrord en Annemiek Tinssen in Bilthoven.

De bestaande franchisenemer Margriet Jager opent medio december een vierde filiaal In Veendam. Met ingang van 1 januari 2006 maken ook Toerkoop Reisburo Van Dongen met 12 vestigingen in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg en Toerkoop Reisburo Lanting in Klazienaveen onderdeel uit van VakantieXperts.

In 2006 start de onafhankelijke en snel groeiende reisbureaugroep dan met 139 filialen, 81 eigen vestigingen en 58 vestigingen van franchisenemers.

In de afgelopen tien jaar maakte VakantieXperts (voorheen Rottink Reisburo Groep) een forse groei door. Het aantal reisbureaus steeg van 41 in 1995 naar 139 in 2005. Zowel door overnames als door een toenemend aantal franchisers.
Ronald Raadsheer, directeur van VakantieXperts streeft binnen nu en drie jaar naar een landelijke keten met ca. 180 vestigingen. "De uitbreiding zal met name tot stand komen door uitbreiding van het aantal franchisenemers en dito vestigingen. Vanzelfsprekend zijn we alleen geïnteresseerd in reisbureaus die financieel gezond zijn. Opening van nieuwe eigen winkels is niet uitgesloten, echter ook de eigen reisbureaus worden continu op het rendement beoordeeld. We zijn met name geïnteresseerd in nieuwe franchisenemers met een sterke lokale en/of regionale binding in een plaats of wijk waar VakantieXperts nog geen vestiging heeft."

De nieuwe toetreders zijn gedreven ondernemers die eerder gebonden waren aan een andere organisatie in de reisbranche. Marcel Cooijmans, adjunct-directeur van de 12 reisbureaus van Van Dongen: Tot op heden maakten we onderdeel uit van de Toerkoop Reisburo Groep, een samenwerkingsverband van zelfstandige reisbureaus. Juist in deze tijd, waarin het voor reisbureaus het erg aankomt op een slagvaardige marktbenadering, voelden we ons bij hen belemmerd in onze verdere ontwikkelingen en groei. Naar ons gevoel onderschatten veel collega reisondernemers de situatie in de reiswereld, die alle hens aan dek vereist. Dat gaf voor ons de doorslag om een andere koers te kiezen. De zeer actieve marktaanpak, de strakke organisatie en de multi-channel strategie met een prominente rol voor internet zijn voor ons belangrijke redenen om voor VakantieXperts te kiezen.

VakantieXperts is een onafhankelijke reisbureauketen die sinds januari 2005 deel uitmaakt van Airtrade Holding in Haarlem, een organisatie die op haar beurt weer een dochterbedrijf is van BCD N.V., het Nederlandse familiebedrijf van de heer John Fenterner van Vlissingen. BCD is actief in de reisbranche en in de financiële dienstverlening, met 8.350 medewerkers in 12 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en India. BCD N.V. behaalde in 2004 een omzet van 4,4 miljard US dollar.

GROEICIJFERS VAKANTIEXPERTS

1997: 65 reisbureaus, waarvan 12 vestigingen van franchisenemers 2002: 112 reisbureaus waarvan 20 vestigingen van franchisenemers 2005: 139 reisbureaus waarvan 58 vestigingen van franchisenemers doel 2007: ca. 180 reisbureaus, waarvan 80 tot 90 vestigingen van franchisenemers

Voor aanvullende informatie, beeldmateriaal en de aanvraag van de franchisebrochure kan de redactie contact opnemen met: Ronald Raadsheer, directeur VakantieXperts. Tel. 023-516 02 60 en/of Mieke Bosman PR & Communicatie. Tel. 040-25 14 208 / GSM 06-53 41 37 02

VakantieXperts, Zijlweg 308, 2015 CN Haarlem
www.vakantiexperts.nl