Gemeente Hilversum

Randvoorwaarden voor bebouwing Lucent-terrein

Minimaal 30% van de toekomstige woningen op het Lucent-terrein wordt sociale woningbouw. Verder komen er woningen voor starters en duurdere koopwoningen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld in de randvoorwaarden die zijn gemaakt voor de bebouwing op een deel van het Lucentterrein. Dit terrein ligt op de hoek Larenseweg/Jan van der Heijdenstraat. De helft van het terrein is in 2003 door woningcorporatie Atrium aangekocht om er circa 275 woningen te bouwen.

De randvoorwaarden passen binnen de uitgangspunten die in de wijkschets voor Over 't Spoor staan. Al eerder besloot de gemeenteraad om te kiezen voor sloop van bestaande panden en het bouwen van nieuwe gebouwen voor woningen. Het parkeren bij deze woningen moet bij voorkeur ondergronds geregeld worden. Het parkeerterrein aan de overzijde van Lucent kan ontwikkeld worden als terrein voor bedrijven en voorzieningen. Ook dat is al eerder in de wijkschets vastgelegd.

De gemeente Hilversum vraagt verder woningcorporatie Atrium om de omwonenden te betrekken bij het maken van de bouwplannen.