3 e persbericht van donderdag 6 oktober 2005

Eindhoven 06-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

* Op t Eindje zijn donderdag om 12.20 uur twee mannen van 36 en 39, beiden zonder vaste woonplaats, aangehouden. Zij werden betrapt toen ze een fietsslot openbraken. De fietsendieven zijn ingesloten.

* Een 45-jarige man zonder vaste woonplaats is om 14.30 uur op het 18 Septemberplein aangehouden. Ook hij brak een slot van een fiets open. Hij ging eveneens de cel in.

Eindhoven: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Strijp is donderdag om 16.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man woont samen met zijn 33-jarige vriendin. Deze vriendin had hij in hun woning geschopt en verbaal met de dood bedreigd. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man doet greep in de kassa

Een onbekende man heeft donderdag rond 17.10 uur bij een winkel aan het Franz Leharplein een greep in de kassa gedaan. Hij rekende bij de kassa een pot gel af en toen de caissière de kassalade opende deed hij een greep in de kassa. De geschrokken caissière duwde de lade dicht terwijl de man er nog met zijn hand in zat. Hij bedreigde haar met de dood waarna de caissière de lade weer opende. Hij pakte geld en verdween op een scooter in de richting van de Hoogstraat. De dader is ongeveer 30 jaar oud, heeft een getinte huidskleur, is ongeveer 1.80 m groot. Hij droeg een donkergroene pet met oorflappen. Het is niet bekend hoeveel geld er weg is.

Oirschot: Snelheidscontrole

Op de Bestseweg zijn donderdag tussen 15.40 en 19.00 uur 235 voertuigen op de foto gezet bij een snelheidscontrole. Ze reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 93 km/u. Er passeerden 2352 voertuigen.