Landstede


Student naar sportwedstrijd in Hong Kong

Tweedejaars student Sport & Bewegen Miranda Reinders neemt van 7-9 oktober deel aan de Sport en Fun Day in Hong Kong. Miranda doet voor de tweede keer mee aan dit jaarlijkse sportevenement voor medewerkers van drogisterijen en parfumerieën uit Europa en Azië.

Vanuit Nederland gaan zon vijftien mensen naar Hong Kong. Zij vertegenwoordigen onder meer de vestigingen van Kruidvat (waar Miranda werkt),Trekpleister en ICI Paris XL. Drijvende kracht achter het evenement is moederconcern AS Watson.

Atletiek
In totaal worden zon 4000 bezoekers verwacht en doen er 1500 mensen mee. Het onderdeel waar Miranda aan deelneemt, is atletiek. Ze komt uit op de 100 en 200 meter en doet mee aan verspringen. Andere sporten die beoefend worden, zijn tafeltennis, basketbal, badminton, bowling, touwtrekken, indoor roeien en een soort van zeskamp.

Goede prestaties
Om deel te kunnen nemen zijn goede sportprestaties een vereiste. Dat geldt ook voor Miranda: de 100 meter loopt ze in 13.78 sec, de 200 meter in 27.40 sec en ze springt 4.80 meter ver. Vorig jaar behaalde ze tijdens het evenement een keer goud (200 meter) en twee keer brons (100 meter en verspringen).