Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 29 september 2005/ca

Commissies volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer en verkeer en waterstaat brengen werkbezoek aan brabant

Leden van de vaste commissies voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Verkeer en Vervoer brengen op vrijdag 7 oktober 2005 vanaf 09.30 uur een werkbezoek aan Brabant. Het werkbezoek staat in het teken van het ruimtelijk concept van stedelijke netwerken en de vitale rol van de bereikbaarheid voor Brabant.

Bij aanvang van het programma in Helmond wordt ingegaan op het Centrumplan en de Suytkade (bouwlocatie). Tijdens het bezoek aan Eindhoven wordt onder meer gesproken over de bereikbaarheid van de technologieregio. In de middag splitst de delegatie van Kamerleden zich op. Een aantal leden brengt een bezoek aan Tilburg in verband met de ruimtelijke plannen voor de spoorzone. Gelijktijdig neemt een aantal leden deel aan het programma in Den Bosch waarbij herstructureringsgebieden en het Paleiskwartier aan de orde komen. In Breda wordt van gedachten gewisseld over de infraknoop HST en de A 16.

Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel:
S. Buijs (voorzitter, CDA);
B.J. van Bochove (CDA)(tot 14.30 uur);
W.G.J.M. van de Camp (CDA);
Y.J. van Hijum (CDA);
M.T.J.M. van Lith (CDA);
F. Joldersma (CDA) (tot 14.30 uur);
C.W.A. Jonker (CDA);
J.J. Mastwijk (CDA);
W.M.M. Fessem (CDA);
W.I.I. van Beek (VVD);
E.A.W. van de Sande (VVD)(tot 14.30 uur);
J.C. Verdaas (PvdA) (tot 14.30 uur)
M.H.P. van Dam (PvdA)(alleen ochtend);
A.J.W. Duyvendak (GroenLinks).