CWI: Congres over veranderingen in het ontslagrecht

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

Vrijdag 7 oktober organiseert CWI het congres 'Ontslagrecht in 2006: kans of bedreiging?' in het Beatrixtheater in Utrecht over de kabinetsvoorstellen om het ontslagstelsel te veranderen.

Het kabinet heeft op 29 april 2005 maatregelen gepresenteerd die een versoepeling van de ontslagpraktijk en meer dynamiek op de arbeidsmarkt beogen. Op het terrein van het ontslagrecht stelt het kabinet voor de verwijtbaarheidstoets voor instroom in de WW te beperken, het lifo-beginsel te vervangen door het afspiegelingsbeginsel, de bedrijfseconomische noodzaak bij collectieve ontslagen - als werkgever en vakbonden hierover overeenstemming hebben bereikt - niet langer te toetsen en sociale partners de mogelijkheid te bieden om bij CAO eigen ontslagcriteria overeen te komen.

Tijdens het congres bespreken betrokken partijen de voorgenomen veranderingen van het kabinet vanuit hun eigen gezichtspunt. Achtereenvolgens komen aan het woord: G. Verburg (CDA), mr. S.J.L. Nieuwsma (VNO-NCW), mr. J.C.M.G. Bloemarts (FNV). Na de lunch spreken mr. D.J. Buijs (kantonrechter) en prof. mr. W.A. Zondag (Rijkuniversiteit Groningen). 's Middags vindt een forumdiscussie plaats met mr. H. Stuurman (PvdA), mr. D.J. Buijs (kantonrechter), prof. mr. W.A. Zondag (RUG), mr. F.B.J. Grapperhaus (Allen & Overy) en mr. J.Meijer (CWI).

Net voor de lunch worden de 'Beleidsregels Ontslagtaak CWI' uitgereikt door drs. R. de Groot, voorzitter van de raad van bestuur CWI.