Gemeente Assen


Fototentoonstelling 25 jaar Drenthe

ASSEN, 6 oktober 2005 Elzinga, Coevorden

Op vrijdag 7 oktober 2005 om 16.00 uur zal in het stadhuis van Assen de tentoonstelling Viermaal Verandering Verbeeld. Drenthe 1980-2005 worden geopend door commissaris van de koningin A.L. ter Beek en de burgemeester van Assen mw. D. van As-Kleijwegt.

Cock, Hoogeveen

De tentoonstelling bestaat uit 40 foto's van de hand van de Drentse fotografen Theo Berends uit Emmen, Albert Brunsting uit Meppel, Harry Cock en Sake Elzinga uit Assen die hun visie geven op 25 jaar verandering in de provincie.

De tentoonstelling is in Assen te zien tot 21 oktober en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Daarna gaat de tentoonstelling op tournee langs de Drentse gemeenten.

Brunsting, Ruinerwold

De series zijn gemaakt in het kader van het vijfentwintig jarig jubileum van koningin Beatrix en haar bezoek aan Drenthe op 8 oktober en worden gepubliceerd in het boek Stille Kracht. Drenthe 1980-2005 van de hand van provinciaal historicus Michiel Gerding. Het boek wordt op 8 oktober aan Hare Majesteit overhandigd door het college van gedeputeerde staten van Drenthe.

Berends, Emmen

Vanaf 10 oktober is het boek dat wordt uitgegeven door Waanders Uitgevers in Zwolle verkrijgbaar in de boekhandel voor 19,50.