Milieuridders trekken ten strijde voor milieu & dierenrechten

Llink

Muntz en van de Wint starten nieuw programma voor LLiNK

In het nieuwe programma van LLiNK trekken Rob Muntz en Paul Jan van de Wint vanaf deze week als milieuridders ten strijde tegen de verloedering van onze wereld. Milieuvervuilers en dierenbeulen die tot nu toe zonder belemmeringen van politie of justitie hun gang konden gaan, worden vanaf nu opgespoord, in beeld gebracht en gespiesd door ridders Paul Jan en Robbie. Samen met de Broertjes - Ruud en Gijs van de Wint - ontrafelen zij de dieren- en milieumisstanden en omhelzen zij alles dat groeit en bloeit. 'De Milieuridders' wordt vanaf 7 oktober wekelijks uitgezonden om 20.25 uur op Nederland 3.

In de eerste uitzending onder andere aandacht voor het verhakselen en vergassen van kuikens. Dagelijks worden er in de Nederlandse bio-industrie meer dan 80.000 kuikentjes op die manier doorgedraaid, omdat ze als haantje geen eitjes leggen. Kijkers kunnen mee stemmen wat er met het studiokuikentje in het programma dient te gebeuren. Ook wordt een bezoek gebracht aan de olifantenveiling van Prins Bernhard in Paleis Het Loo. Komen de ridders binnen? En weten ze de prins te ontmaskeren door een ivoren beeldje te bemachtigen?

Kijkers kunnen de milieuridders in hun strijd steunen door op de kliklijn overtreders te verlinken. Het nummer (010-2882299) staat nu al roodgloeiend. Van de Wint licht toe: 'Dit programma was er NOOIT gekomen als we 't milieu niet hadden verkwanseld en als dieren een waardig bestaan zouden hebben. Sterker nog, in ecologisch opzicht gaat het dermate slecht dat we dit programma de aankomende 71 jaar nòg kunnen maken.'

'De Milieuridders' behandelen misstanden op een luchtige manier. 'Er mag ook best gelachen worden', aldus Muntz. 'Ongezond uitziende vegetariërs die dwangmatig hun maaltijd eerst in de vorm van een bloemetje moeten borduren, daar schenken we òòk aandacht aan.' Het programma is in de vorm van een magazine gegoten en doet denken aan RTL Boulevard. Van de Wint: 'Tja, intense rottigheid met een oer-Hollandse gezelligheidsfactor. Niks mis mee.'

'De Milieuridders' wordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Vanaf september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl. LLiNK - De kleinste omroep met de grootste idealen.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u bellen met: Robbie Muntz: 06 - 29340061
Mattheus Bleijenberg (LLiNK): 010 - 288 2280 / 06-53353793 Yvonne Gispen (LLiNK): 010 - 288 2281 / 06-52685286