Stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht 07-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man valt vrouwelijke automobilisten lastig

UTRECHT Op dinsdagavond 4 oktober heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg een 47-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor poging aanranding. De man zocht contact met vrouwelijke automobilisten door ze te wijzen op (niet bestaande) technische gebreken. Dinsdagavond kreeg de politie van drie vrouwen meldingen.

Op basis van het signalement kon de politie de 47-jarige verdachte om 22.50 uur op de Amsterdamsestraatweg aanhouden. Uit onderzoek en uit verklaringen van de verdachte blijkt dat de man al jaren op deze manier contact maakt met vrouwen. Hij stopt met zijn bromfiets naast de autos van vrouwelijke automobilisten en trekt hun aandacht. De Amsterdammer geeft aan dat er iets mis is met de auto, bijvoorbeeld dat er vuur uit de uitlaat komt of dat de vrouw zojuist een rat of kat heeft aangereden. Vervolgens geeft de man zich uit voor automonteur en knoopt op die manier een gesprek aan met de vrouw.

Uit meerdere meldingen en aangiften in de afgelopen jaren blijkt dat de betrokken vrouwen het contact (achteraf) als bedreigend en vervelend ervaren. Dinsdagavond is de verdachte aangehouden en gehoord over de feiten. Uit de feiten blijkt dat de man geen fysiek contact zoekt en dat er geen sprake is van strafbare feiten. De politie vraagt vrouwen die mogelijk geconfronteerd worden met een vergelijkbaar verhaal alert te reageren en niet op de aangeboden hulp in te gaan.

Aangehouden na het plegen van geweld

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober twee vrouwen en vier mannen aangehouden voor het plegen van mishandelingen.

Via het cameratoezicht werd gezien dat omstreeks 04.20 uur een groep van zes jongeren aan het vechten was met een andere groep. De agenten werden naar het Vredenburgplein gestuurd om de gemoederen te sussen.

Ter plaatse werd ter hoogte van de ingang van de Parkeergarage geprobeerd de vechtende jongeren te scheiden. Hierbij werden vier mannen twee mannen van 19 jaar uit Maarssen en twee mannen van 24 en 25 jaar uit Utrecht - en twee vrouwen beiden 21 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Maarssen - aangehouden. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie na een achtervolging en een worsteling een inbreker op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een woning aan de Hooft Graaflandstraat. De bewoners hadden de verdachte overlopen en renden achter hem aan. De politie zag aan de hand van het opgegeven signalement omstreeks 22.50 uur de verdachte op de Karperstraat lopen. De 28-jarige verdachte werd aangesproken. Op het moment dat de agente de man wilde aanhouden zag hij kans weg te rennen.

Na een achtervolging werd hij alsnog op het terrein van de Liesbos aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en moest geboeid worden overgebracht. Op het bureau bleek dat de man een bij de politie bekende veelpleger was. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Drie meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagavond drie minderjarige meisjes aangehouden voor het stelen van kleding.

De beveiliging van de winkel had gezien dat de meisjes kleding meenamen zonder deze af te rekenen. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op het bureau bekende twee van de drie meisjes de diefstal gepleegd te hebben. Het derde meisje bleef ondanks duidelijk bewijs ontkennen. In overleg met de ouders zal mogelijk voor een Haltstraf gekozen worden.

Getuigenoproep

UTRECHT - Donderdagavond 6 oktober ontving de politie de melding dat een man in zijn flatwoning aan de Aziëlaan werd verrast door een inbreker. De man lag op bed toen hij ineens een voor hem onbekende man in de kamer zag. Toen de inbreker de man zag liggen, maakte hij zich uit de voeten in de richting van het trappenhuis.

De politie heeft in de omgeving gezocht naar de inbreker, maar hem niet meer aangetroffen. Zijn signalement luidt: Negroïde man van 27 35 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur, droeg een zwarte leren jas, zwarte broek en vermoedelijk handschoenen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo, via tel: 0900-8844.

Mishandeling

UTRECHT Donderdag 6 oktober kreeg de politie om 18.25 uur de melding van een vechtpartij aan de Thomas a Kempisweg. Ter plaatse bleek dat vermoedelijk na een verkeersconflict twee weggebruikers met elkaar op de vuist waren gegaan. Omstanders bemoeiden zich met de situatie en dus moesten de agenten eerst alle partijen scheiden. Hierbij dreigden zij met pepperspray.

Het bleek dat een 45-jarige bestuurder van een bestelbus uit Utrecht en een 31-jarige automobilist uit Utrecht het niet eens konden worden in het verkeer. Het conflict moest kennelijk fysiek worden opgelost en over en weer werden klappen uitgedeeld. De 45-jarige man pakte daarna een slagwapen uit zijn bestelbus en vernielde de auto van de 31-jarige. De verhalen van de mannen lopen uiteen en daarom zijn ze alle twee aangehouden. De 31-jarige man heeft onder andere hoofdletsel en de 45-jarige man heeft een gebroken neus. Beide verdachten zijn ten behoeve van het nader onderzoek van de politie in verzekering gesteld.