Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht 07-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mannen aangehouden voor fietsdiefstal

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond 3 oktober, om 22.55 uur, drie bewoners van Amersfoort aangehouden voor de diefstal van een fiets in de Drentsestraat.

Eerder op de avond had een getuige gezien hoe twee mannen met een afgesloten fiets in de richting van een klein model auto liepen. Omdat de auto te klein was om de fiets in te vervoeren werd het rijwiel in de directe omgeving verborgen in de bosjes, waarna de mannen verdwenen. De gewaarschuwde agenten besloten zich in de nabijheid van de verborgen fiets op te houden omdat vermoed werd dat zij zouden terugkomen om de fiets op te halen. Dit vermoeden bleek te kloppen toen de mannen later, in het gezelschap van een derde kompaan, terugkwamen. Op het moment dat de Amersfoortsers, respectievelijk 18, 23 en 29 jaar oud, de fiets uit de bosjes haalden en achterin een bestelauto wilden plaatsen grepen de agenten in. Twee verdachten trachtten nog te vluchten maar konden korte tijd later worden achterhaald en aangehouden.

Uit het onderzoek dat daarna werd ingesteld bleek dat de mannen vermoedelijk betrokken waren bij meerdere fietsdiefstallen. Dit leidde tot een onderzoek in een schuur op de Soesterweg waar nog zes, vermoedelijk gestolen, fietsen werden aangetroffen.

De Amersfoorters zijn woensdagmiddag 5 oktober vrijgelaten en mogen zich verantwoorden voor de rechtbank. De aangetroffen fietsen zijn inbeslaggenomen.

Te snel

WOUDENBERG De politie heeft op woensdag 5 oktober een snelheidscontrole uitgevoerd op de Stationsweg-Oost.

De controle vond in de middaguren plaats en werd verricht met mobiele radarapparatuur.

De snelheid van bijna 1300 passerende voertuigen werd gemeten. 102 Bestuurders reden hierbij sneller dan de toegestane 50 kilometer per uur. De top lag op 72 kilometer.

Bekeuringen voor parkeren in laad- en loshaven

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft woensdag 5 oktober de laad- en loshaven op de Dorpsstraat gecontroleerd.

Gedurende de laad- en lostijden, tussen 14.00 en 17.00 uur, mag er niet geparkeerd worden. Negen automobilisten hielden zich niet aan dit verbod en kregen een bekeuring. De controle wordt in de toekomst herhaald.

Toezicht schoolgaande jeugd

LEUSDEN De wijkpolitie heeft dinsdagmiddag 4 oktober op diverse locaties in Leusden en Achterveld het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd gecontroleerd.

In vier gevallen negeerden de weggebruikers het rode verkeerslicht en volgde een bekeuring.

Drugsgebruik

AMERSFOORT Op donderdagmiddag is een 33-jarige man uit Leusden aangehouden.

Omstreeks 15.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van overlast van personen die drugs gebruikten op het Plantsoen Noord. Ter plaatse troffen agenten de 33-jarige man aan. Hij kreeg een bekeuring voor het gebruiken. Hij was in bezit van een damesfiets. Hij verklaarde deze op woensdag te hebben gekocht. Agenten vertrouwden dit niet en hielden de man voor heling cq diefstal fiets. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets.

Snelheidscontroles

AMERSFOORT Op donderdagmiddag heeft de politie tussen 12.45 uur en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Noordewierweg. Er werden 752 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 35 automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u.

Op donderdagochtend werd tussen 09.25 uur en 12.00 uur gecontroleerd op de Emmalaan. Er werden 1006 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 143 harder reden dan 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 79 km/u.

Teveel op

AMERSFOORT Op donderdagavond is een 40-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.55 uur werd hij gecontroleerd op de Hogeweg. De eerste blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 980 ug/l uit. Hij bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt.