Politie Groningen

Persberichten vrijdag 7 oktober 2005

Provincie Groningen 07-10-2005 -

Groningen: bekeuring voor tippelen buiten de zone
Een 36-jarige straatprostituee is donderdagavond aangehouden voor het tippelen buiten de zone. Ze bood op de Bornholmstraat in de stad haar diensten aan een automobilist aan die op de parkeerplaats buiten de zone stond. Het bleek helaas voor haar om een agent in burger te gaan die toezicht hield in het gebied buiten de zone. Ze kon na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: voetganger gewond na botsing
Een 74-jarige Stadjer is donderdagmiddag op de Paterswoldseweg gewond geraakt toen hij bij het oversteken werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 40-jarige inwoner van Tolbert. Het slachtoffer is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. De Stadjer stak de weg over via een voetgangersoversteekplaats, terwijl de automobilist die vanuit de richting van het Overwinningsplein kwam, reeds dicht was genaderd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Doezum, Kaleweg: aantal geregistreerde voertuigen: 145, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Kornhorn, Provincialeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 715, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Veendam, Provincialeweg N963 : aantal geregistreerde voertuigen: 80 , aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Delfzijl , Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 632, aantal overtredingen: 6, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand: Duitsers aangehouden voor bezit softdrugs
De politie heeft donderdagavond op een parkeerplaats aan de Molendijk in Hoogezand twee broers uit het Duitse Klausdorf aangehouden die in het bezit waren van 34 gram wiet. De beide mannen van 20 en 21 jaar oud, zaten in hun auto wiet te roken. Controle leerde dat er diverse zakjes wiet in de auto lagen. De wiet is in beslag genomen. De beide mannen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordhorn: fietser gewond door aanrijding met vrachtwagen Een 85-jarige fietser uit Grijpskerk is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Industrieweg werd aangereden door een vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen, een 27-jarige man uit Hardingsveld Giesendam, zag de fietser en zijn 78-jarige vrouw -ook op de fiets- over het hoofd. De man werd geraakt, zijn vrouw kwam er met de schrik vanaf. De traumaheli en de brandweer kwamen ook ter plaatse. Het slachtoffer is met vermoedelijk alleen beenletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Midwolde: politie controleert sexhuis
De politie heeft donderdagavond aan de Pasop in Midwolde een controle gehouden in een sexhuis. De vreemdelingenpolitie en het prostitutieteam hebben een 27 en een 31 jarige prostituee, beiden uit Brazilië, beschikten niet over de vereiste vreemdelingendocumenten. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels overgebracht naar het uitzetcentrum in Zeist. De andere vrouwen die er werkten, beschikten wel over de vereiste documenten. Er zijn verder geen strafbare feiten geconstateerd.

Delfzijl: politie controleert op fietsverlichting
De politie heeft donderdagavond op diverse locaties in Delfzijl fietsers gecontroleerd op hun fietsverlichting. Op het Zwet, de Farmsumerweg en de Weg naar Den Dam werden in totaal 45 fietsers gecontroleerd. Zes van hen kregen een bekeuring. Voor geen verlichting voor of achter geldt een boete van 15; voor geen verlichting voor èn achter geldt een boete van 25.

Zuidwolde: fietser gewond na aanrijding
Een 60-jarige fietser uit Bedum is donderdagmiddag op de kruising van het Boterdiep met de Noordwolderweg gewond geraakt nadat hij tegen een andere fietser, een 16-jarige plaatsgenoot, botste. De 60-jarige fietser is met rugletsel en vermoedelijk een gebroken pols voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Bellingwolde: drie gewonden door verkeersongeval
Bij een frontale botsing op de kruising Parallelweg en de Boekweitlanden in Bellingwolde zijn donderdagmiddag drie mannen gewond geraakt. Een 42-jarige automobilist uit Beerta verleende geen voorrang aan de 43-jarige automobilist en zijn 34-jarige bijrijder, beiden uit Bellingwolde. De bestelbus van de mannen uit Bellingwolde kwam op de kop op de weg terecht. De slachtoffers zijn met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Beerta: automobilist slaat over de kop
Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A7 bij Beerta is donderdagavond een 37-jarige automobilist uit Oudeschans gewond geraakt. Hij verloor de macht over het stuur, sloeg over de kop en belandde met zijn auto op de kop in de sloot. Daar schoof hij nog dertig meter verder. Een getuige zag het ongeval en alarmeerde de hulpdiensten. De bestuurder was zelf uit de auto gekropen en werd voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis. De politie merkte dat de man had gedronken en in het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen voor vaststelling van het alcoholpromillage.