Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (7/10)

TILBURG, 7 oktober 2005

1173 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG / HILVARENBEEK: Gisteren heeft het Verkeershandhavings team middels twee statieven op de N 269 tussen Tilburg en Hilvarenbeek, een snelheidscontrole uitgevoerd. Deze controle is nodig omdat hier, ondanks de borden van 100 km/u, toch erg hard wordt gereden. Van 15.30 tot 21.45 uur is hier gecontroleerd aan beide kanten. Zowel richting Hilvarenbeek als richting Tilburg. Bij 1173 automobilisten zal binnenkort een acceptgiro in de bus vallen wegens het overschrijden van de maximale snelheid waarbij de hoogste snelheid op 160 km/u lag. In totaal zijn er 6699 voertuigen gecontroleerd.

Studente betrapt in trein met valse OV-jaarkaart

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.00 uur op aanwijzing van een NS-medewerker op het Station CS aan de Spoorlaan een 18-jarige Eindhovense studente aangehouden die met de trein reisde met een vervalste OV-jaarkaart.

De studente gaf toe dat de OV-jaarkaart vervalst was. Ze had aan een onbekende jongen tien euro en een pasfoto gegeven, waarna ze twee dagen later de vervalste kaart kreeg. De vrouw werd betrapt op het traject Eindhoven-Tilburg. De politie maakt proces-verbaal op.

Man bij aanrijding betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: Gisteravond heeft de politie op de A65 omstreeks 21.15 uur een 58-jarige Tilburger aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd had. De man blies 270 ugl wat overeenkomt met 0,65 promille.

De politie trof de man samen met zijn echtgenote aan terwijl hun auto in de berm tegen een vangrail stond. Volgens het echtpaar hadden ze moeten uitwijken voor een automobilist die van de uitvoegstrook terug de rijbaan op kwam gereden. Hier schrok de 58-jarige Tilburger zo van dat hij tegen de vangrail botste. De tegenpartij is doorgereden. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Dronken Pool aangehouden

OISTERWIJK: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.25 uur in een bungalowpark aan de Oirschotsebaan een 40-jarige Poolse man aangehouden. De man was erg dronken. Ook gedroeg hij zich agressief. Volgens andere bewoners was de man al bijna een week onophoudelijk aan het drinken zonder verder te eten. Aanvankelijk zonder agressie, echter toen hij gisteravond van een bewoner geen sigaret kreeg, pakte hij een mes waarmee hij stond te zwaaien. De politie heeft de dronken man, die nauwelijks op zijn benen kon staan aangehouden. Kennelijk gaat de man vandaag terug in een busje naar zijn vaderland.

Gestolen auto uitgebrand

TILBURG : Vannacht is aan de Dongensekanaaldijk omstreeks 02.00 uur een blauwe Daewoo Matiz uitgebrand. De brand is geblust door de Tilburgse brandweer. De auto was gestolen vanaf de Sweelincklaan.

De eigenaresse is vannacht door een medewerker van de
Gemeenschappelijke Meldkamer in kennis gesteld. Zij komt in de loop van de dag aangifte doen. De politie heeft nog geen zicht op de daders.

Slechts één arrestatie tijdens horecatoezicht

TILBURG: Vannacht heeft de politie tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum maar één arrestatie verricht. Omstreeks 04.00 uur werd op het Piusplein een 30-jarige Tilburger aangehouden terzake het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij een opstootje kreeg hij van de agenten de opdracht door te lopen. Hij voldeed hier niet aan en bleef irritant zich met de zaak bemoeien.

Auto met aanhangwagen gestolen

TILBURG: Een 55-jarige Tilburger is vanmorgen zijn bestelauto, merk Toyota Hi-Ace met aanhangwagen kwijt geraakt. De onfortuinlijke chauffeur was op de Ringbaan Oost bij een bedrijf goederen aan het uitladen. Hij liet daarbij de sleutels op het contactslot zitten. Toen hij met enkele goederen het kantoor in liep, wist een nog onbekende dief de auto te starten en daarmee weg te rijden. De auto heeft het kenteken BDE611. De aanhangwagen is een dubbelasser van het merk Hapert.

Auteur: Willem van Hooijdonk