Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 7 oktober 2005

Politie houdt dronken bestuurder aan

ZUNDERT: Een 55-jarige inwoner van Wernhout is donderdagmiddag aan de Werhoutseweg aangehouden. De man reed rond 16:20 uur al slingerend over de weg. Agenten die de man een stopteken gaven kwamen al snel tot de conclusie dat de man uit Wernhout met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Op het bureau blies hij een waarde van 765 ug/l. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Het onverzekerde voertuig van de man is in beslag genomen. Na verhoor is hij heengezonden om ook direct weer te worden aangehouden. Hij bleek nog 91 dagen aan boetes open te hebben staan. Het geldbedrag kon hij niet betalen, daarom werd hij opnieuw ingesloten in een politiecel.

Meisjes aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Twee 14-jarige meisjes uit Gilze zijn donderdagavond rond 19:15 uur aangehouden in een winkel aan de Barones. Het tweetal was de winkel uitgelopen met ieder een gestolen ring. Buiten werden zij aangesproken door een medewerker van de beveiliging. Het duo werd overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn zij heengezonden met een Halt-verwijzing.

Politie bekeurd blowende jongens

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 17-jarige inwoner van Drimmelen en een 18-jarige jongen uit Terheijden bekeurd. Zij kregen een bekeuring voor het gebruik van drugs op de openbare weg en het onnodig rondhangen in een portiek. Het tweetal stond in een portiek aan de Valkenstraat toen surveillerende agenten langs kwamen. Beide mannen moesten hun zakken leegmaken. Beide bleken in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid drugs. De drugs zijn in beslaggenomen.

Dronken Bredanaar aangehouden in winkelcentrum

BREDA: Twee wijkagenten van het centrum van Breda hebben donderdagavond een 25-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 20:45 uur werden zij aangesproken door een medewerkers van de beveiliging van het centrum die melding maakte van een dronken persoon onder het winkelende publiek. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en met een fles sterke drank rond liep. De agenten begeleidde de man via de Ridderstraat naar buiten. Zijn naam wilde hij niet opgeven en begon amok te maken. Luidkeels riep hij richting het publiek dat hij zijn naam niet hoefde te geven. Voor het verstoren van de openbare orde werd hij vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau aan het Chasseveld. In de loop van de avond is de Bredanaar met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie houdt man aan na winkeldiefstal

BREDA: Aan de Backer en Ruebweg is donderdagavond een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man was bij een tankstation aan het winkelen geweest, maar had enkele levensmiddelen niet afgerekend. Rond
19:45 was hij de eerste keer binnengekomen in de shop. Hij nam toen een broodje mee zonder te betalen. Om 21:50 uur kwam de Bredanaar terug. Toen hem te verstaan wed gegeven dat hij niet welkom was, pakte hij een fles frisdrank en vertrok. Ook dit keer zonder te betalen. Een medewerker waarschuwde de politie die de man, die onder invloed van alcohol was, in de omgeving van het pompstation aanhield In de loop van vrijdagmiddag is hij afgehoord en heen gezonden.

Politie treedt op bij vechtpartij: zes personen aangehouden

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag bij een vechtpartij in het centrum van Breda zes mannen aangehouden. Het gaat om twee 21-jarige inwoners van Tilburg, een 20-jarige inwoner van Sluiskil, een 20-jarige inwoner van Westdorpe, een 19-jarige inwoner van Terneuzen en een 20-jarige inwoner van Terneuzen.

Rond 02:00 uur werd met behulp van de beveiligingscameras in het centrum van Breda gezien dat er een opstootje was tussen portiers en stappers op het Kerkplein. Vier agenten waren snel ter plaatse en vroegen direct om meer bijstand. Het opstootje was inmiddels al uitgegroeid tot een grote vechtpartij. De politie moest de wapenstok gebruiken om de vechtende personen uiteen te drijven en vormden uiteindelijk een linie om de rust te herstellen. Ondertussen had de politie vijf personen aangehouden voor verstoring van de openbare orde of het niet voldoen aan een politiebevel. Na verhoor zijn alle verdachten heengezonden met een proces-verbaal voor verstoring van de openbare orde. Op dit moment zijn naar aanleiding van het incident geen aangiftes binnen gekomen. De politie stelt met behulp van de camerabeelden een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. Mogelijk is een toegangsweigering van de groep bij een horecabedrijf de aanleiding geweest. In het tumult werd ook nog een 19-jarige inwoner van Terneuzen aangehouden. De man was het niet eens met het optreden van de politie. Hij vond het nodig om een agent uit te schelden voor vuile klootzak. Dat kwam ook hem op een arrestatie te staan. In de loop van de ochtend is ook hij met een proces-verbaal heengezonden.

Ierse man aangehouden na belediging agenten

BREDA: Een 37-jarige inwoner van het Ierse Dublin is in de nacht van donderdga op vrijdag aangehouden voor belediging van de politie. Rond 03:10 uur werd de Ier door portiers verwijderd van het Kerkplein. De dronken man was echter niet van plan om te vertrekken. Ook niet toen agenten dat van hem vorderde. In plaats van te vertrekken schold hij agenten uit voor you fucking dickheads. Dat leverde hem een rit naar het politiebureau op waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Gevel geramd bij bedrijfsinbraak

ZUNDERT: In de nacht van donderdag op vrijdag is geprobeerd om in te breken bij een winkel aan de Molenstraat. De daders ramden de gevel van het pand met een personenauto om binnen te kunnen komen. De auto werd korte tijd later geheel uitgebrand teruggevonden aan de Kanariestraat. Het voertuig werd in dezelfde nacht gestolen aan de Achtmaalseweg. De technische recherche is ingeschakeld voor een sporenonderzoek. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsers zonder licht in de mist bekeurd

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen aan de Markkade, Mijkenbroek, Steenakkerstraat en het Veldpad fietsers gecontroleerd op het voeren van de verplichte verlichting. Tien fietsers kregen een bekeuring toen zij, ondanks de dichte mist, geen verlichting op hun fiets voerden.

Vrachtwagen deels uitgebrand

MOERDIJK: Een vrachtwagen uit het Belgische Wevelgem is vrijdagmorgen aan de Zeehavenweg voor een deel uitgebrand. Het voertuig was geladen met ruim 20 ton plantaardige olie. De 53-jarige chauffeur uit Kortrijk zag rond 06:15 uur dat er aan de achterzijde van zijn voertuig brand was ontstaan. De man probeerde de zaak tevergeefs zelf te blussen. De ter plaatse gekomen brandweer hielp de man een handje en gaf om 07:30 uur het sein brandmeester. Het laadgedeelte van de vrachtwagen is geheel uitgebrand. Door de brand ontstond verontreiniging door bluswater en de plantaardige olie aan de berm en in de naast gelegen sloot. Het Havenschap neemt de reiniging voor haar rekening. Mogelijk is een oververhitte rem de oorzaak geweest van de brand.

Touwtje uit brievenbus helpt inbreker

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een inbreker vermoedelijk gebruik gemaakt van een touwtje uit de brievenbus om binnen te komen. De dader heeft mogelijk het touwtje, dat voor de zoon des huizes is aangebracht, zodat hij zelfstandig naar binnen kan komen. Het touwtje is naar buiten gehengeld en zo kon de deur worden geopend. De buit bestaat uit een televisie.

Snelheidsduivel op motor betrapt met 136 km/u
BREDA: Een motorrijder van het Verkeershandhavingsteam heeft donderdagavond rondom 20.00 uur een 27-jarige inwoner van Breda een bekeuring gegeven. De Bredanaar reed met motorfiets met een snelheid van 136 km/u over de Nieuwe Kadijk. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 70 km/u. De man is staande gehouden en kon meteen zijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs zal worden overgedragen aan het Openbaar ministerie. Die neemt een besluit wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.

Auteur: Henk Snepvangers