Dienstenbond CNV

Naar een evenwichtige pensioen-regeling UWV
07-10-2005

De CNV Dienstenbond heeft in de afgelopen weken in samenspraak met de Bedrijfs-ledengroep (BLG) en aan de hand van de reacties op onze pensioen-enquête van eind augustus een voorstellenbrief gemaakt voor de inzet voor de nieuwe CAO.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zal een hoop gebeuren met uw pensioenregeling. De CNV Dienstenbond meent dat een aanpassing van de regeling niet voorkomen kan worden, de nieuwe wettelijke regels zijn hier de oorzaak van. Mogelijk is verhoging van de uittreedleeftijd ook niet te voorkomen. We zullen dan ook ons moeten inzetten op een evenwichtige en duurzame nieuwe pensioenregeling, die voor alle generaties aantrekkelijk is.

Daarnaast zal de CNV Dienstenbond met een stevige inzet voor de andere onderwerpen van de CAO komen. Wij willen onze totale inzet ter stemming aan u voorleggen en geven hieronder onze inzet kort weer. De volledige voorstellenbrief treft u aan in de bijlage.

Zoals uit de voorstellen blijkt, staan er geen gemakkelijke onderhandelingen voor de deur. Met name op pensioengebied wordt het spannend.

Hoe maken wij een voor iedereen (jong en oud) een aanvaardbare pensioenregeling?
We moeten ervoor zorgen dat uw ziektekostenregeling betaalbaar blijft, dat u er in uw tweede ziektejaar niet sterk in inkomen op achteruit gaat. We moeten daarnaast ook zorgen voor een goede structurele loonsverhoging, want dat heeft u na al die ontwikkelingen en de alsmaar hoger wordende prijzen en belastingen ook hard nodig. Uw steun kunnen wij daarom ook hard gebruiken. Overtuig daarom uw collega van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond. Het beloven moeilijke onderhandelingen te worden en wij willen u dan ook adviseren om de infos van de CNV Dienstenbond goed te blijven volgen, commentaar te blijven geven of direct contact op te nemen met uw bestuurder. Vragen en opmerkingen vernemen wij daarom graag.

U kunt hiervoor terecht bij Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl

U kunt ook deel nemen aan de volgende Bedrijfsledengroep en meepraten over de nieuwe CAO. De volgende vergadering wordt gehouden op 31 oktober om 10.00 uur in ons kantoor op de Ampèrestraat 10 te Hilversum. Meldt u voor deze vergadering door contact op te nemen met het secretariaat, telefoon 035-6460580.