Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 7 oktober

Alkmaar 07-10-2005 - 13.52 uur

Dodelijk ongeval met caravan

Opperdoes, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.05 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op camping Klein Giethoorn aan het Oosteinde in Opperdoes waarbij een 66-jarige man uit Medemblik dodelijk gewond raakte.

Op de camping was het slachtoffer met zijn 32-jarige en eveneens uit Medemblik afkomstige zoon bezig met het slopen van een 16 meter lange oude stacaravan. Daarbij werden in de caravan de tussenmuren weggehaald. Hierdoor raakte het verband uit de constructie en stortte het dak in. Het dak had een gewicht van naar schatting duizend kilo. Beide mannen kwamen daarbij bekneld tussen het plafond en de vloer. Door de brandweer werd het dak opgekrikt. Beide slachtoffers werden vervolgens uit de caravan gehaald. De 66-jarige man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De zoon raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd hij later op de avond weer ontslagen.

De nabestaanden worden door de politie in kennis gesteld.

Verkeerscontroles

Oosterblokker, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd een uur lang een snelheidscontrole gehouden op de Oosterblokker. In totaal werd van 47 voertuigen de snelheid geklokt. Hierbij reden er 4 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 68 km per uur.

Slootdorp, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerterpweg en de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. De controle leverde 4 bekeuringen op. Hoogst gemeten snelheid: 113 in plaats van de toegestane 80 km per uur.

Hoorn, donderdag 6 oktober 2005

Door het biketeam van de politie Westfriesland werden controles uitgevoerd in de binnenstad van Hoorn. Hierbij werd voornamelijk gelet op ergernissen in het verkeer. Vier fietsers kregen een bekeuring omdat zij in het voetgangersgebied van de Grote Noord fietsten en drie fietsers kregen een boete omdat zij door rood (verkeers)licht fietsten.

Limmen, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Rijksweg in Limmen. Elf bestuurders werden bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Alkmaar, donderdag 6 oktober 2005

In het centrum van Alkmaar werd gecontroleerd binnen de voetgangersgebieden. In totaal kregen 6 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij daar reden.

Hoorn, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd op de Liornestraat in Hoorn een bromfietscontrole gehouden die in totaal 82 bekeuringen opleverde. De twaalf politiemensen die aan de controle deelnamen schreven ondermeer voor het rijden op een opgevoerde bromfiets (29x), niet dragen van een valhelm (7x), veroorzaken van teveel geluid (6x) en diverse technische gebreken. Ook werd er geschreven voor het negeren van een rood (verkeers)licht (20x). Tijdens de controle was een 25-jarige bromfietser uit Hoorn het niets eens met de bekeuring die hij kreeg. Hierop schold hij een vrouwelijke motoragente ondermeer uit voor hoer. De man werd daarop aangehouden en kreeg een proces-verbaal wegens belediging.

Bergen, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op diverse plaatsen in Alkmaar en bergen. In totaal kregen 20 bestuurders van (brom)fietsen een bekeuring wegens defecte verlichting.

Hoorn, donderdag 6 oktober 2005.

Donderdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Blokmergouw. Tussen 19.00 en 20.30 uur werden 19 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen waaronder te hoge constructiesnelheid, het overschrijden van de maximumsnelheid, het rijden zonder helm en een aantal technische mankementen.

Alkmaar, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur werd een roodlichtcontrole gehouden op de Helderseweg op de splitsing met de noordelijke afrit van de Huiswaarderweg. Deze controle werd uitgevoerd mede naar aanleiding van klachten dat het rode verkeerslicht massaal door fietsers genegeerd zou worden. Gedurende deze controle werden 10 fietsers bekeurd voor dit feit. In de toekomst zullen daar meer van dit soort controles plaatsvinden.

Alcoholcontrole

Den Helder, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 20.50 uur werd op de Spoorstraat in Den Helder een 26-jarige Pool op een snorfiets gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 510 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. De man was opgevallen toen hij op zijn snorfiets door een voetgangersgebied reed.

Alkmaar, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagmorgen werd een 60-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Huiswaarderweg. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 470 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Diefstal wasgoed

Schagen, woensdag 5 oktober 2005

Op woensdagmiddag werd vanuit een achtertuin het wasgoed van de waslijn gestolen. De was hing te drogen achter een woning aan de Verzetslaan in Schagen. Alles (kleding, handdoeken etc) werd geroofd op een overhemd na. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 13.00 en 14.30 uur.

Inbraak woning

Heerhugowaard donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagmiddag werd tussen 17.15 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Van Veenweg in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door de achterdeur te forceren. Mogelijk werden zij gestoord door de thuiskomst van de bewoner. Er worden geen goederen vermist.

Enkhuizen, vrijdag 7 oktober 2005

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 23.30 en 06.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Tip in Enkhuizen. De daders kwamen binnen door het slot in de achterdeur te forceren. Vanaf de benedenverdieping werden geld en pasjes gestolen.

Hennepkwekerij na bedreiging

Hoorn, donderdag 6 oktober 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.20 uur kreeg de politie melding dat een man vernielingen had aangericht in een woning aan de Nieuwendoorngracht in Hoorn. Ter plaatse bleek de haldeur te zijn vernield. Ook het glas uit de voordeur was gesneuveld. De bewoners verklaarden dat de dader, een 31-jarige man uit Assendelft, weg was gegaan om benzine te halen. Hij had gedreigd de woning in brand te steken. Toen de politie ter plaatse was, belde de verdachte. Hij bleek zich in een woning aan de Clement Maertenszstraat op te houden. De politie kon de man daar even later aanhouden. Hij bleek een mes bij zich te hebben. Tijdens zijn aanhouding was in de woning een stroomkabel opgevallen die vanuit de meterkast naar een onder de woning gelegen schuur liep. Ook was het geluid van een ventilator hoorbaar. In de schuur werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 365 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur. Ook bleek dat er illegaal stroom van het net werd onttrokken. De bewoner van het pand zal over deze kwekerij nader worden gehoord. De hennep en de apparatuur zijn in beslag genomen.

Huiselijk geweld

Hoorn, vrijdag 7 oktober 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur hield de politie in Hoorn een 57-jarige man aan. De man had zijn 49-jarige vriendin na een ruzie diverse malen bij de keel gegrepen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrouw heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld.

Fietser gewond na aanrijding

Slootdorp, vrijdag 7 oktober 2005.

Vrijdagmorgen vond een aanrijding plaats op de Amstelmeerweg tussen de Molenweg en de Ulkeweg. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige man uit Slootdorp reed over genoemde weg. Voor hem reden twee fietsers. Vermoedelijk doordat de autobestuurder de snelheid van zijn auto en de fietsers verkeerd inschatte reed hij één van de fietsers, een 12-jarige jongen uit Slootdorp van achteren aan. De fietser raakte hierbij gewond aan zijn rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Diefstal camper

Hoorn, vrijdag 7 oktober 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een camper gestolen vanaf de Atoomweg. Het gaat om een auto van het merk Iveco, type Mobilvetta. De auto is wit van kleur en voert het kenteken 17-BF-GJ.

Diefstal trailer en boot.

Wieringerwerf, vrijdag 7 oktober 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een boottrailer met boot ontvreemd vanaf het erf van een boerderij aan de Zuiderkwelweg. De trailer is van het merk Kalf Hawk. Op de trailer stond een boot van het merk Twister, type 425. De boot is blauw/wit van kleur. Aan de achterkant van de boot was een buitenboordmotor gemonteerd van het merk Honda, type BF6 SGD.