Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

7 oktober 2005

Ermelo - Boetes voor milieuovertredingen

Een 48 jarige man uit Ermelo kan een boete van E 340,- tegemoet zien omdat hij op zijn erf aan de Garderenseweg in Ermelo afval verbrandde. Tussen het afval trof de politie een tl-buis, verfblikken en elektrisch draad. De politie maakte een proces-verbaal op en de officier van justitie liet weten de gemelde boete te zullen opleggen.

Een 56 jarige vrouw uit Ermelo krijgt van de officier van justitie een boete van E 110,- opgelegd omdat zij tuinafval had gedumpt in een bosperceel aan het Veluws Hof in Ermelo.

Epe - viertal betrapt bij diefstal van dieselolie

De politie heeft een onderzoek afgerond tegen twee mannen en twee vrouwen die dinsdagnacht (4/10) op de Hoofdstraat nabij de S9 in Epe werden betrapt bij een poging tot diefstal van dieselolie uit een geparkeerde vrachtauto. De verdachten, twee mannen van 19 en 21 jaar Apeldoorn en twee vrouwen, een 23 jarige Apeldoornse en een 24 jarige uit Vaassen, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. In de personenauto (met dieselmotor) van het viertal trof de politie naast een slang en trechter twee forse jerrycans waarvan er één half gevuld was met ongeveer 40 liter dieselolie.
Uit het onderzoek is gebleken, dat het viertal in Epe bezig was met een poging tot diefstal van brandstof en dat ze eerder die nacht in Apeldoorn dielselolie uit een geparkeerde vrachtwagen aan de Dijkgraafweg hadden weggenomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --