Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

bps - 05-306117

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

7 oktober 2005

Diefstallen uit caravans opgelost

De politie Ermelo heeft een onderzoek naar diefstallen en inbraken op campings op de Veluwe afgerond. In verband hiermee werden twee jongemannen (17 en 19 jaar) uit Lisse en Nieuw Vennep aangehouden. Zij verklaarden verantwoordelijk te zijn voor een 13-tal inbraken en diefstallen uit caravans in Ermelo en Voorthuizen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg deze zomer aangiften van meerdere diefstallen vanaf campings.
De dieven hadden soms spullen vanuit de voortent meegenomen en in sommige gevallen werd een raam of deurtje geforceerd.

Er werd een onderzoek op de diverse campings ingesteld en aan de hand van de verkregen informatie ontstond het vermoeden, dat een op een camping in Voorthuizen verblijvend duo de hand in de diefstallen had. Eind augustus konden de twee met hulp van de Barneveldse politie worden aangehouden.

In hun caravan werden allerhande campingartikelen, levensmiddelen en kledingstukken aangetroffen, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De twee zijn door de politie verhoord en dit nam de minste tijd in beslag. Het vinden van de juiste gedupeerde bleek een lastiger taak, aangezien niet iedereen de diefstal had ontdekt en dan ook geen aangifte had gedaan. Ook bleken er mensen die onregelmatig naar de Veluwe komen, waardoor het herkennen en teruggeven van spulletjes veel tijd in beslag nam.

Toen de twee verdachten onlangs nog even iets bij de politie in Ermelo kwamen afleveren bleken zij met een auto te zijn. Geen van beiden had een rijbewijs en de auto bleek niet verzekerd. Toen de 19-jarige over de overtredingen werd gehoord vond hij het nodig om de agent te beledigen. Ook dit laatste feit staat nu in het proces-verbaal vermeld en beiden moeten zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Einde bericht

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --