Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

7 oktober 2005

APELDOORN - Automobilist botst tegen boom

Een 18-jarige automobilist uit Uddel is donderdagavond (06/10) op de Amersfoortseweg tegen een boom gebotst en raakte hierbij gewond. De man botste rond 18.00 uur door nog onbekende oorzaak ter hoogte van restaurant De Echoput tegen een boom. Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse maar de brandweer hoefde niet in te grijpen omdat het slachtoffer niet beklemd in zijn auto zat. De ambulance vervoerde de man naar het Lukasziekenhuis waar de verwondingen bleken mee te vallen. Zijn auto raakte totaal vernield en werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

APELDOORN - Bromfietser onder invloed van alcohol

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (07/10) op de Sprengenweg een 39-jarige Apeldoornse bromfietser aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.00 uur, zonder licht, op de Sprengenweg rijden. Op het zien van de politie ging de Apeldoorner er vandoor maar kon even later toch worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het politiebureau een promillage van 1,3. Dit leverde hem een rijverbod van zes uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.

APELDOORN - Drankrijdster betrapt

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (07/10) op de Kruizemuntstraat een 58-jarige automobiliste uit Deventer aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de vrouw vrijdagmorgen vroeg rond 02.10 uur en constateerde dat zij onder invloed van alcohol reed. Zij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. Zij kreeg een boete opgelegd.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --