Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Jaarlijkse schouw van start

Op 1 oktober is de jaarlijkse schouw in de Krimpenerwaard begonnen. Tijdens de schouw worden de watergangen gecontroleerd op het dagelijks onderhoud. Het waterschap kijkt dan onder andere of er geen overmatige begroeiing in en boven het water is. Ook kijkt het waterschap of drijfvuil op het water de doorstroming van de watergangen bemoeilijkt.

Als eigenaar van een perceel langs het water kunt u onderhoudsplichtig zijn voor de watergang. U moet dan over de lengte van u perceel en tot de helft van de breedte van de watergang onderhoud plegen.

Wellicht weet u niet of u onderhoudsplichtig bent voor de watergang grenzend aan uw perceel of dat de gemeente of het waterschap dat is. U kunt dan bellen naar 010 45 37 200. Vraagt u de medewerker van het waterschap dan gelijk naar de brochure 'Wonen of werkzaamheden bij de dijk of aan het water'. Daarin kunt u lezen wat het onderhoud precies inhoudt.

Onjuiste informatie gemeente Schoonhoven
In de Lekstreek van 28 september jl. stond op de gemeentepagina van Schoonhoven een artikel over de schouw. Daarin stond dat in Schoonhoven de gemeente de watergangen onderhoudt. Dit is niet helemaal juist. Slechts voor een deel van de watergangen is de gemeente onderhoudsplichtig. Voor het andere deel ligt het onderhoud bij particulieren. Bij u dus wellicht.

Beheersgebied boven Hollandse IJssel vanaf 15 november geschouwd In de Krimpenerwaard is de schouw op het dagelijks onderhoud op 1 oktober begonnen. In het andere deel van het beheersgebied van Schieland en de Krimpenerwaard, de driehoek Rotterdam - Zoetermeer - Gouda, begint de schouw op 15 november aanstaande.