Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

7 oktober 2005

ZUTPHEN - Inbraak in winkel

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een winkel aan De Brink. De politie kreeg vrijdagmorgen (07/10) vroeg rond 02.20 uur melding van een inbraak. Onderzoek wees uit dat de inbrekers een gat in het dak hadden gemaakt en zo het pand waren binnen gegaan. Het is nog niet bekend wat en of er iets verdwenen is. De politie gaat verder met het onderzoek.

ZUTPHEN - Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Dieven hebben donderdagmorgen (06/10) op de Zaadmarkt van een 37-jarige vrouw uit Zutphen de tas meegenomen. De daders namen uit een buggy de tas mee. In de tas zaten onder meer een mobiele telefoon, medicijnen en een paspoort.
Van een 34-jarige vrouw uit Zutphen werd de portemonnee met een hoeveelheid geld gestolen. Zij had haar portemonnee in een tas die over haar schouder hing. Toen zij iets wilde afrekenen bleek haar portemonnee verdwenen te zijn.
Op de Houtmarkt werd een 48-jarige vrouw uit Velp van haar portemonnee beroofd. De dader zag kans rond 11.15 uur de portemonnee uit de tas van de vrouw te stelen. In de portemonnee zaten onder meer geld en een treinkaartje.
De vrouwen deden aangifte. De politie waarschuwt voor de activiteiten van zakkenrollers en adviseert eigendommen buiten het zicht van anderen en in goed gesloten tassen bij zich te dragen.

ZUTPHEN - Politie onderzoekt identiteit zwartrijder

De politie heeft donderdagavond (06/10) op het NS-station een zwartrijder van vermoedelijk Chinese afkomst aangehouden wiens identiteit niet kon worden vastgesteld.
Spoorwegmedewerkers meldden rond 22.30 uur dat zij een man hadden aangetroffen in de trein zonder vervoers- en identiteitsbewijs. De conducteur constateerde dat de verdachte geen vervoersbewijs had en wilde hem hiervoor een proces-verbaal geven. De man kon zich echter niet legitimeren waarop de politie werd gewaarschuwd.
De politie bracht de zwartrijder vervolgens over naar het politiebureau in Doetinchem en droeg de man over aan de Vreemdelingendienst. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Epse - Bokken weg bij SV Epse
De SV Epse is gedupeerd na de diefstal van drie metalen bokken voorzien van een sproeikop en slangkoppelingen. De bokken zijn onderdeel van een beregeningsinstallatie voor de voetbalvelden en werden de afgelopen week ontvreemd vanaf het sprotterrein aan de Hassinklaan in Epse. De waarde is zo'n E 500,- . De politie is op zoek naar getuigen en tips. Men kan bellen via 0900-8844.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --