Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


07 oktober 2005


Harreveld - Pony gedood na aanrijding in de mist

Een 46-jarige automobilist uit Mariënvelde werd op vrijdag (07-10) rond 05.30 uur geconfronteerd met een in de mist loslopende pony op de Heideweg. Een botsing was het gevolg. Het dier overleed vrijwel meteen na de aanrijding en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar. Auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Terborg - Geen voorrang verleend
Een 50-jarige automobilist uit Zevenaar verleende geen voorrang aan en 38-jarige automobilist uit Terborg. De aanrijding vond plaats op donderdag (06-10) rond 09.30 uur op de kruising van de Pr.Pieter Christiaanstraat en de Ijsselweg. De man uit Zevenaar liep onbekende verwondingen op. Beide auto raakten beschadigd.


Toldijk - Aanrijding auto en bromfiets

Een 17-jarige bromfietser uit Keijenborg raakte gewond bij een aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Toldijk. Het ongeval gebeurde op donderdag (06-10) rond 07.25 uur op de
Beekstraat. De voertuigen reden elkaar tegemoet en vermoedelijk heeft de automobilist niet voldoende rechts gehouden. De bromfietser werd met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets was total loss.


Ulft - Aanrijding auto en fiets

Een 61-jarige automobiliste uit Varsselder verleend geen voorrang aan een 18-jarige fietsster en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op donderdag (06-10) rond 12.00 uur op de kruising van de Debbeshoek en Heggenseveld. De fietsster klaagde over pijn in haar hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets raakte vernield en de auto was licht beschadigd.


Doetinchem - Snorfietser gewond

Een 68-jarige snorfietser uit Doetinchem kwam door onbekende oorzaak ten val op de Burg.Tenkinkstraat. Het ongeval gebeurde op donderdag (06-10) rond 18.40 uur. De man werd met een hoofdwond en een pijnlijke arm overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Drankrijder betrapt

Een 23-jarige automobilist uit Ruurlo bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
De controle vond plaats op vrijdag (07-10) rond 00.35 uur op de Europaweg.
De man blies een promillage van 1,09. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Hengelo (G) - Zakkenroller actief


Een 78-jarige inwoonster van Hengelo (G) werd op donderdag (06-10) tussen

10.30 -11.15 uur het slachtoffer van een zakkenroller in een winkel aan de Raadhuisstraat.
Haar portemonnee, waarin onder meer een betaalpas, werd uit een rieten mand in de winkelwagen gestolen. Toen de vrouw bij de kassa wilde afrekenen ontdekte ze de diefstal en heeft ze meteen de rekening laten blokkeren. Helaas was de dief iets sneller en was er al voor een aanzienlijk bedrag gepind bij een betaalautomaat aan de Raadhuisstraat.
De politie is een onderzoek gestart en richt zich onder meer op het gedrag van een onbekende man op. Hij liep in de winkel steeds heen en weer met een pak crackers.
Signalement van de man: ong. 30 jaar, lengte rond de 1.70 m, kort donker haar, donker uiterlijk, sprak een onbekende taal. Bij de man hoorde een onbekende vrouw waarvan geen nader signalement bekend is. De politie zoekt tips en getuigen.


Zelhem - Draad over de weg - Vrouw gewond na val met paard


Een 23-jarige amazone en haar paard raakten op donderdag (06-10) rond 15.10 uur gewond tijdens een rit op een bospad vanaf de Boldijk in de richting van de Jolinkdijk. Ze kwam met haar paard te vallen nadat ze tegen een prikkeldraad aanreed dat vermoedelijk door de eigenaar van het bosperceel ter afsluiting van het bosperceel daar over het bospad was gespannen op ongeveer 1 meter hoogte. De vrouw werd met letsel aan bovenbeen en rug naar het ziekenhuis overgebracht. Het paard raakte eveneens gewond aan een bovenbeen. De politie stelt een nader onderzoek in.


's-Heerenberg - Hulpvaardige jongens
Een 61-jarige vrouw uit 's-Heerenberg parkeerde op donderdag (06-10) rond 09.35 uur haar auto aan de Oude Doetinchemseweg thv huisartsenpost en vergat hem op de handrem te zetten. De auto begon "zelfstandig" aan de rit naar beneden zonder dat de vrouw dat in de gaten had. Dankzij drie onbekende jongens werd erger voorkomen. Ze hielden de auto tegen en duwden hem terug waarna ze klinkers voor de wielen neerlegden. Het drietal stapte vervolgens in de lijnbus. Een bedankje aan hen is zeker op z'n plaats, maar hun identiteit is niet bekend geworden.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --