Politie Zuid-Holland-Zuid

7/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-10-2005 - Persberichten district I

VUURWAPENBEZIT
DORDRECHT De politie heeft op donderdag 6 oktober een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de M. Harpertsz Trompweg. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit. De politie had aanwijzingen dat de man mogelijk een vuurwapen in huis had. Dit bleek zo te zijn. Er werd een vuurwapen, bijl, luchtdrukpistool, boksbeugel en een flinke hoeveelheid munitie aangetroffen. Alles is in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor ingesloten.

IN HET GEZICHT GESLAGEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 6 oktober een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Karel Doormanweg. Hij wordt verdacht van mishandeling van een vriend. Eerder die middag verscheen een 53-jarige Dordtenaar op het politiebureau in Krispijn. Hij deed daar aangifte van mishandeling door de 47-jarige. De verdachte had hem in het gezicht geslagen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 6 oktober een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Geldelozepad. De man bleek na controle nog 100 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Hij werd ingesloten.

VERDACHT VAN INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft donderdagavond 6 oktober drie mannen van 18, 19 en 21 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Dubbeldamseweg Zuid. De politie kreeg vlak daarvoor de melding dat er gepoogd was in te breken in een schuur aan de Jacob van Heemskerckstraat. Een bewoonster zag dit en belde de politie. Ze gaf een duidelijk signalement door. Een van de verdachten zat tevens met een been in het gips. Ook gaf ze het kenteken door van de auto waarin de mannen wegreden. Aanrijdend op de melding kwam de politie de auto met het betreffende kenteken tegen. De drie mannen voldeden aan het signalement. Het klopte ook dat er eentje met zijn been in het gips zat. In de auto lag inbrekerswerktuig. Het drietal werd aangehouden. Later bleek op de Jacob van Heemskerckstraat daadwerkelijk te zijn ingebroken. De deur van het portiek was ontwricht en de cilinder van het slot afgebroken. Het drietal werd ingesloten. Ze zullen nader worden gehoord. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

SNELKRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT In de nacht van vrijdag 7 oktober is een snelkraak gepleegd in een supermarkt aan de Laan van Welhorst. De voordeur bleek te zijn ingeramd, nadat de rolluiken waren weggetrokken. Een grote hoeveelheid tabaksartikelen werd ontvreemd. De technische recherche verricht onderzoek.