Politie Midden- en West Brabant

Blijf automatisch op de hoogte van uw politienieuws

Dagelijks produceert de politie een groot aantal nieuwsberichten. We berichten over van alles: van woninginbraken bij u in de buurt tot moordzaken (hopelijk niet bij u in de buurt!) tot aankondigingen en afloop van verkeerscontroles. Journalisten gebruiken deze berichten vaak om in hun media te plaatsen. U kunt het nieuws lezen op onze website, maar sinds kort kunt u nóg makkelijker op de hoogte blijven de nieuwsberichten over zaken bij u in de buurt!

Gratis digitale nieuwsvoorziening
De Politie Midden en West Brabant biedt u gratis en geheel vrijblijvend de mogelijkheid aan om onze nieuwsvoorziening digitaal te ontvangen. Door het downloaden van een simpel programmaatje, een zogenaamde RSS-reader blijft u voortaan op de hoogte van het laatste politienieuws.

RSS (Rich Site Summary) bewaakt als het ware de nieuwspagina van de politie voor u. Als er een nieuw politiebericht wordt geplaatst op de website http://www.politiemwb.nl/, geeft RSS u een seintje door middel van een melding op uw scherm. In deze melding staat kort aangegeven waar het bericht over gaat. Mocht u meer willen weten, dan klikt u op de melding en wordt u doorverbonden naar het volledige politiebericht op onze website.

Nieuws uit uw directe omgeving
U kunt de RSS-reader zo instellen dat u alleen gewaarschuwd wordt als er politienieuws uit uw omgeving is. Woont u bijvoorbeeld in Dongen, dan kunt u kiezen om alleen het nieuws van het district Oosterhout te ontvangen. Maar u kunt zich natuurlijk ook op de hoogte laten houden van het nieuws uit onze gehele politieregio!

Hoe abonneer ik me op Politie Nieuws?
Klik hier en download onze RSS-reader Politie Nieuws. U dient een abonnement in te stellen voor de RSS-meldingen (ook wel RSS-feeds genoemd) van
http://www.politiemwb.nl/.

Hoe stel ik mijn Politie Nieuws reader in?
U hebt bij Politie Nieuws de keuze uit vijf verschillende bronnen. U kunt kiezen voor nieuws uit de gehele regio of nieuws uit één of meerdere districten van onze regio. Het enige wat u hoeft te doen is het bijbehorende internetadres te kopiëren en in uw RSS-reader te plakken. Tot slot activeert u onze RSS-reader Politie Nieuws.

Regionaal Politie Nieuws
http://www.politiemwb.nl/news_nieuwXML.asp
Politie Nieuws van District Bergen op Zoom
http://www.politiemwb.nl/news_nieuwXML.asp?district=2329 Politie Nieuws van District Breda
http://www.politiemwb.nl/news_nieuwXML.asp?district=2327 Politie Nieuws van District Oosterhout
http://www.politiemwb.nl/news_nieuwXML.asp?district=2326 Politie Nieuws van District Tilburg
http://www.politiemwb.nl/news_nieuwXML.asp?district=2328

Meer weten over RSS?
Kijk op http://rss.pagina.nl/ voor meer informatie over RSS.