Landstede


Ook Kinderboekenweek op Kinderdagverblijf t Hummelhof

Hij heeft er ongetwijfeld talent voor, burgemeester Leo Elfers van Dalfsen. Donderdagmiddag luisterden de 25 kinderen van Landstede Kinderdagverblijf t Hummelhof ademloos naar die belangrijke meneer, de Baas van Nieuwleusen, zoals de leidsters hem aankondigden. In het kader van de Kinderboekenweek las de burgemeester voor, én vertelde hij een zelfbedacht verhaal.

Het thema van de vertelmiddag was feest. Magie vonden we eigenlijk een wat te moeilijk begrip voor de kinderen, vertelt leidster Annemarie van der Weide. Daarom hadden we zelf een thema bedacht. We hadden gezamenlijk een stoel voor de burgemeester versierd en hij kreeg bonbons als cadeautje.

De Baas van Nieuwleusen nam echter niet op de stoel plaats, maar ging tussen de kindertjes op de kussens zitten. Nadat hij een verhaal over de verjaardag van Lieselotje met veel geluiden en gebaren had voorgelezen, was iedereen zo in de stemming, dat hij nog een zelfbedacht verhaal vertelde.

Als de kinderen mochten stemmen en Nieuwleusen/Dalfsen zou een gekozen burgemeester krijgen, dan gingen de stemmen ongetwijfeld allemaal naar deze voorlees-burgergrootvader. De kinderen moesten heel even wennen aan die belangrijke meneer, maar daarna hingen ze aan zn lippen. Hij betrok ze dan ook heel leuk bij de verhalen, zegt Annemarie. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Landstede Kinderopvang