Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 7 oktober 2005

Politie neemt aangifte op van openlijke geweldpleging

STEENBERGEN: Op donderdagmiddag rond 15.15 uur fietste een 14-jarige jongen uit Steenbergen samen met zijn broer over de Boomdijk richting Steenbergen. De jongens zagen even verderop twee jongemannen op het fietspad staan. Eén van deze jongen deed een bivakmuts op. De andere jongen had al een muts op. De broers reden langs de jongens. Deze trapten tegen de fietsen van de broers, waardoor ze moesten uitwijken en afstappen. Eén van de belagers sloeg de 14-jarige jongeman uit Steenbergen. Er kwam een auto aan en de belagers liepen terug naar hun fiets. De automobilist is uitgestapt en heeft de belagers aangesproken. Deze pakten hun fiets en gingen ervandoor. De politie heeft van de 14-jarige jongeman aangifte van openlijke geweldpleging opgenomen. Hij hield aan de mishandeling onder andere een bloedneus over. Zijn broer zal later aangifte doen. De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Woninginbraak

STEENBERGEN: De politie kreeg op donderdag 6 oktober melding van inbraak in een woning aan de Kapelaan Kockstraat. De daders hebben tussen 04.00 uur en 19.00 uur de deur open gebroken en onder andere een spelcomputer weggenomen. De politie zal aangifte opnemen van inbraak.

Politie controleert 70 voertuigen tijdens verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag 6 oktober een verkeerscontrole aan de Wouwsestraatweg. Er zijn 70 voertuigen gecontroleerd. 8 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (45 euro). In een auto vond de politie een klein model slagwapen. De bestuurder deed hier vrijwillig afstand van.

Politie krijgt melding van schennispleger

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag 6 oktober melding van een schennispleger aan de Moerkantsebaan. De man pleegde onzedige handelingen met zichzelf. De politie zocht de omgeving af, maar trof de man niet meer aan.

Man treft twee inbrekers aan in woning

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 7 oktober even na middernacht werd een bewoner van een pand aan de Plataanstraat wakker. Hij zag dat er licht brandde en zag twee vreemde mannen in zijn huis. De mannen schrokken van de man toen deze begon te roepen en gingen er vandoor. De bewoner ging achter de mannen aan, maar ze ontvluchtten en namen daarbij onder andere enkele sieraden mee. De daders hadden aan de achterzijde van de woning een deur open gebroken. De politie zocht de omgeving af, maar trof niemand aan. De politie heeft vervolgens aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporen- en een buurtonderzoek in.

Drie autos betrokken bij kettingbotsing

HALSTEREN: Op vrijdagmiddag 7 oktober gebeurde er een ongeval op de Rijksweg N259. Hierbij merkte een automobilist (gegevens onbekend) te laat op dat zijn voorgangers remden. Hij reed tegen zijn voorganger aan. Er ontstond een kettingbotsing waarbij in totaal drie autos beschadigd raakten. Een bijrijder van de voorste auto liep nekletsel op. Beide inzittenden van de tweede auto hadden last van hun rug en nek. Alle betrokkenen zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar zijn niet overgebracht naar het ziekenhuis. De betrokken voertuigen zijn getakeld. Van de betrokkenen zijn momenteel nog geen gegevens bekend.

Politie onderzoekt mishandeling

ROOSENDAAL: De politie nam op donderdagochtend 6 oktober aangifte op van een openlijke geweldpleging aan de Kortendijksestraat. Een 25-jarige Roosendaalse verklaarde dat ze over het AB-pad in de richting van de Kortendijksestraat fietste, toen ze drie jongens passeerde. De jongens scholden haar uit en één van hen bespuugde haar. De jongens fietsten achter haar aan en bleven haar lastig vallen. De vrouw stopte en werd door één van de belagers geduwd en viel hierdoor op de grond. Hierna kreeg ze meerdere schoppen. Een voorbijganger stuurde de jongens weg en hielp de vrouw. Even later meldde een 18-jarige inwoner van Roosendaal zich bij de politie met de mededeling dat hij donderdagochtend was aangevallen door een vrouw. Uit zijn verklaring bleek dat hij één van de drie jongens was die de vrouw zouden hebben lastiggevallen. Hij verklaarde dat hij die ochtend was aangevallen en beledigd door een vrouw. Ze had hem zonder aanwijsbare reden mishandeld. Hierop heeft het drietal haar bespuugd, geduwd en geschopt. De politie heeft verklaringen opgenomen van de 18-jarige en een 13-jarige jongen uit Roosendaal. De politie onderzoekt de zaak en hoopt dat getuigen eventueel meer licht op de zaak kunnen werpen. Deze kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

ROOSENDAAL: De politie kreeg op vrijdagochtend 7 oktober melding van mishandeling aan het Oostplein. Een jongeman zou hier zijn mishandeld door twee mannen. Ter plaatse verklaarde het 17-jarige slachtoffer uit Roosendaal meerdere malen op het hoofd te zijn geslagen met een scherp voorwerp. Hij had diverse verwondingen op het hoofd en zwellingen in het gezicht. Hij is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal gebracht. De politie zal aangifte van het slachtoffer opnemen en onderzoekt de zaak.

Vrouw loopt rugletsel op bij ongeval

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag 6 oktober gebeurde er een ongeval aan de Antwerpseweg. Een 15-jarige jongen uit Roosendaal reed over het fietspad samen met een leeftijdsgenoot. Ze zagen een bekende en stopten. Een 68-jarige vrouw uit Schijf fietste achter hen en kon niet op tijd remmen. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw ten val kwam. De vrouw is met rugletsel per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal overgebracht.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak

ROOSENDAAL: Op donderdag 6 oktober is er tussen 17.00 uur en 18.00 uur ingebroken in een pand aan de Burgemeester Freijterslaan. Onbekenden kwamen vermoedelijk binnen door de zogenaamde flippermethode toe te passen op een buitendeur. Deze was niet slotvast afgesloten, waardoor men met een pasje de deur kan openmaken. Er zijn onder andere een laptop en een digitale camera weggenomen. De politie neemt aangifte op van inbraak.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Tussen donderdagavond 6 oktober en vrijdagochtend 7 oktober is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Albertdonk. De daders forceerden aan de voorzijde van het pand klepraampjes en namen binnen drie flatscreen computerbeeldschermen weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen donderdagmiddag 6 oktober en vrijdagmiddag 7 oktober is er vanaf een parkeerplaats aan de Da Costaflat een personenauto gestolen. Het gaat om een zwarte Fiat Uno met kenteken GB-TT-55. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van inbraak in schuur

WOUWSE PLANTAGE: Tussen donderdagmiddag 6 oktober en vrijdagmiddag 7 oktober is er ingebroken in de schuur van een woning aan de Plantagebaan. De daders hebben onder andere twee flessen butaangas en een grasmaaier ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar.

Auteur: Inge Rijgersberg