Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
7 oktober 2005
Ons kenmerk
RWS/SDG 2005/2638/15922
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

-
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Voorlopige voorziening spuisluis Grevelingen

Geachte voorzitter,

Hierbij informeer ik u over de stand van zaken spuisluis Grevelingen. Op 11 november 2004 is besloten om het Waterbeheersplan Grevelingenmeer 1999-2003 te continueren tot 2009, met dien verstande dat met ingang van 2005 de zogenaamde 30-dagenregeling waarbij de spuisluis gesloten wordt zou worden beëindigd. Over dit besluit heb ik u op 8 november 2004 geïnformeerd via antwoorden op vragen van lid M. Vos over het sluiten van de sluizen in de Brouwersdam.

Tegen de beëindiging van de 30-dagenregeling heeft de Vereniging van beroepsvissers "De Grevelingen" bezwaar gemaakt. Nadat dit bezwaar ongegrond is verklaard, heeft de Vereniging beroep ingesteld en de voorzieningenrechter verzocht om een voorlopige voorziening. De voorzieningenrechter heeft het verzoek toegewezen, in die zin dat het besluit van 11 november 2004, in afwachting van de behandeling van het beroep, geschorst wordt.
Tevens is bepaald dat de 30-dagenregeling gecontinueerd moet worden. Tegen dit besluit is geen beroep mogelijk. Naar verwachting zal de bodemprocedure bij de Rechtbank Middelburg eind dit jaar plaatsvinden.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw drs M.H. Schultz van Haegen