Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 7 oktober 2005

Provincie Groningen 07-10-2005 -

Groningen: Stadjer op heterdaad betrapt
De politie heeft vrijdagochtend in de Nieuwe Ebbingestraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer was kort ervoor overlopen door de bewoner van een pand in de Nieuwe Ebbingestraat. De man gaf zijn naam op aan de bewoner en ging er vandoor. De inmiddels ingeseinde politie trof de man aan bij een ander pand in de Nieuwe Ebbingestraat. Agenten zagen hem naar binnen lopen, een tas pakken en met die tas naar buiten lopen. Buiten konden de agenten de man inrekenen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De eigenaresse van de tas heeft aangifte gedaan.

Groningen: Poolse winkeldief aangehouden
De politie heeft begin van de week een Poolse winkeldief aangehouden in een parkeergarage aan de Pelsterstraat in de stad. De 47-jarige man had in zijn auto diverse kledingstukken waar nog beveiligingslabels aan vast zaten. In een grote tas had hij nieuwe kledingstukken die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig waren. De man is voor nader onderzoek ingesloten en verhoord. Uit het onderzoek bleek, dat de voorraad kleding uit één winkel aan de Grote Markt afkomstig was. Wat de rol van de man is geweest en of hij hulp heeft gehad bij de diefstal is niet geheel duidelijk. De diefstal is tijdens de normale openingsuren gepleegd. In totaal ging het om 19 broeken, 19 pull-overs, 9 vesten, 12 shirts, 4 jassen en verder nog wat lingerie. De man was eerder in den lande betrokken geweest bij
winkeldiefstallen. Daarom is zijn auto na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De Pool is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Holwierde: snelheidscontrole
De politie heeft op de Hogelandsterweg bij Holwierde een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 520 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 20 te hard. De hoogst genoteerde reed 110 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.