Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 3.890 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 07-10-2005
Tijd bericht: 17:00
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 29 september t/m 07 oktober in totaal 48.265 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.890 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 24.329 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 2210 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Blerick, Panningen, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Venlo op vrijdag 30 september op de Keulse Barriëre: een automobilist reed daar 123 km/u waar 60 km/u de limiet is.

14 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 6 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een weggebruiker reed tijdens de mist zonder verlichting bij mist en een bestuurder werd beboet voor het bellen tijdens het rijden. 6 Automobi-listen werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 7.346 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 354 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Horn op maandag 3 oktober op de Rijksweg N280: een automobilist reed daar 179 km/u waar 100 km/u de limiet is.

60 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 38 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Drie weggebruikers reden een eenrichtingsweg in en een bromfietser werd beboet voor het rijden zonder helm. 18 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 8.361 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 646 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Kelpen, Meijel, Roggel en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Weert op dinsdag 4 oktober op de Roermondseweg: een automobilist reed daar 86 km/u waar 50 km/u de limiet is.

153 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 59 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, een bromfietser werd beboet voor het rijden zonder helm. Twee bestuurders werden beboet voor het bellen tijdens het rijden. 91 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het Verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 8.302 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 86 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Sevenum, Siebengewald, Venray en IJsselsteyn.
De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was in Venray op maandag 3 oktober op de Peperstraat: 115 km/u waar 80 km/u de limiet is.

20 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 3 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, een bestuurder werd beboet voor het rijden zonder rijbewijs en een tweede voor het niet hebben van een kentekenbewijs. 14 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

7 Rijbewijzen in beslaggenomen

Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben in de week van 29 september t/m 07 oktober zeven rijbewijzen in beslag genomen.

Roosteren - Op de Ruitersbaan viel het rijgedrag van een 49-jarige motorrijder uit Echt op. Bij controle van zijn snelheid bleek hij 130 km/u te rijden, waar 60 km/u de limiet is.
De agenten hielden de man staande en vorderden zijn rijbewijs in.

Horn - Twee automobilisten werden staande gehouden op de N280 in Horn. De 33-jarige inwoner van Amersfoort reed maandag 3 oktober met een snelheid van 159 km/u over de rijksweg, waar 100 km/u is toegestaan.
De tweede bestuurder, een 34-jarige inwoner van Duizel reed maandag omstreeks 15.50 uur met een snelheid van 179 km/u over de Rijksweg N280 in Horn. Ook hij werd met de lasergun gecontroleerd en moest zijn rijbewijs aan de agenten overhandigen.

Maria Hoop - Een 61-jarige in Jabeek wonende Engelsman werd op de Echterboschbaan gesignaleerd terwijl hij met zijn auto met een veel te hoge snelheid reed. De man viel op omdat hij de doorgetrokken streep overschreed bij een inhaal manoeuvre. De agenten controleerde enige tijd zijn snelheid en deze bleek te komen tot 175 km/u. terwijl 80 km/u de limiet is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vredepeel - Een 61-jarige motorrijder uit Maasbree werd door agenten gevolgd omdat zijn rijstijl opviel. De man haalde snelheden van gemiddeld 135 km/u terwijl terplaatse een snelheid van 80 km/u is toegestaan.

Sevenum - Een 39-jarige Poolse bestuurder werd op de Helenaveenseweg staande gehouden, omdat hij met een snelheid van 111 km/u door de berm langs voetgangers en fietsers raasde, terwijl daar een limiet van 60 km/u is ingesteld. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

IJsselsteyn - Tijdens een surveillance over de Puttenweg werd een Porsche gesignaleerd die met hoge snelheid reed. De agenten volgden de wagen geruime tijd en constateerden dat de auto met handelaarskenteken met een gemiddelde snelheid van 138 km/u reed. De limiet terplaatse is 80 km/u. Bij staandehouding bleek de 50-jarige bestuurder uit IJsselsteyn de auto voor een proefrit mee te hebben. Hij moest terplaatse zijn rijbewijs inleveren en mocht de auto niet verder proberen.