2e persbericht van vrijdag 7 oktober 2005

Eindhoven 07-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bijtende hond

Op de Heezerweg is vrijdagmiddag een 47-jarige vrouw uit Geldrop gewond geraakt. Zij liep

Met haar fiets over het trottoir toen zij werd aangevallen door een pitbull-achtige hond. Twee omstanders die haar te hulp kwamen werden eveneens door de hond gebeten. De drie zijn voor behandeling van hun bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De 42-jarige eigenaar van de hond uit Eindhoven is korte tijd aangehouden omdat hij de hond niet aan de politie wilde overdragen. Hij is na verhoor heengezonden. De hond is in beslag genomen en voor verder onderzoek ondergebracht bij een opvangcentrum.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Vrijdagochtend rond 9.15 uur is op de Anthony Fokkerweg een 39-jarige man uit Someren aangehouden. Bij een controle blies de man een promillage van ruim 1,2. Hij was al eerder betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Twee winkeldieven aangehouden

De politie hield vrijdagochtend omstreeks 11.40 uur op de Bloemfonteinstraat twee mannen aan die verdacht worden van het stelen van truien uit een kledingzaak aan de Tongelresestraat. Het gaat om een 46-jarige Eindhovenaar en een man van 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie zag de twee ter hoogte van de Meerkoollaan lopen waarbij de 45-jarige een aantal truien vasthield met de kleerhangers er nog in. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De kledingzaak heeft inmiddels aangifte gedaan.

Helmond: Weegschaal weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Azalealaan is tussen donderdag 22.15 en vrijdag 7.45 uur een elektronische weegschaal weggenomen. Het slot van de toegangsdeur werd geforceerd.

De Mortel: Man gewond bij ongeval

Op de Doctor de Quayweg is donderdagavond rond 19.15 uur een 20-jarige man uit Venray gewond geraakt. Hij had zijn auto geparkeerd in de berm en wilde de weg weer op rijden om te keren. Daarbij zag hij een 48-jarige automobilist uit Wanssum over het hoofd. De twee kwamen met elkaar in botsing. De man uit Venray is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Leende: Vogels weg bij inbraak

Tussen donderdag 19.30 en vrijdag 8.30 uur zijn ongeveer 50 vogels weggenomen uit een Volière. De volière bij een woning aan de Halfeindschestraat werd opengebroken.

Geldrop: Man aangehouden voor diefstal/heling fiets

Vrijdagmiddag omstreeks 12.40 uur is een 31-jarige Geldroppenaar door de politie aangehouden. Dat gebeurde Achter de Kerk. De politie zag de man met een fiets waarvan het slot verbroken was. Toen de verdachte de politie zag, wilde hij de fiets achterlaten. De man vertelde dat hij de fiets op straat had gekocht van een onbekende. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Auto gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf een oprit bij een woning aan de Vijverlaan een auto gestolen. Het gaat om een grijze Volkswagen Passat met het kenteken TT-JG-83.