Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Oosterhout (07/10/05)

OOSTERHOUT NB, 7 oktober 2005

Politie houdt man aan op verdenking van inbraak en bedreiging

DONGEN: De politie van het team Dongen heeft donderdag 6 oktober rond 21.00 uur een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht op woensdag 5 oktober een geldkist te hebben gestolen uit het huis van kennissen van hem aan de Triangellaan. Ook wordt de man ervan verdacht één van die kennissen te hebben bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Verdachte aanrijding onder invloed blijkt rijbewijs al kwijt te zijn

OOSTERHOUT / TETERINGEN: De politie kreeg vrijdagochtend rond 08.10 uur de melding dat een dronken man betrokken was geweest bij een aanrijding in de Valkenstraat in Teteringen en daarna was doorgereden. Surveillerende mensen troffen de verdachte automobilist aan op de Kalbergseweg in Oosterhout en zetten hem aan de kant. De man, een 31-jarige Oosterhouter, bleek inderdaad onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de verdachte 775 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
Verder bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd en dat hij dus helemaal geen motorvoertuig mocht besturen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is na overleg met de officier van Justitie besloten de auto van de man in beslag te nemen.

Diverse bedrijfsinbraken

DONGEN: In de nacht van donderdag 6 oktober op vrijdag 7 oktober is omstreeks 03.45 uur ingebroken in een amusementenhal aan de Hoge Ham. Een toegangsdeur bleek geforceerd te zijn, waarna er in het pand enkele gokautomaten werden opengebroken. De buit bestond uit muntgeld.

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 6 oktober op vrijdag 7 oktober is ingebroken in een supermarkt in de Andoornstraat. De toegangsdeur bleek geforceerd te zijn. De buit bestond uit pakjes shag en sigaretten.

WAALWIJK: Donderdagavond 6 oktober is ingebroken in een school aan de Floris V-laan. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen, waarna de inbreker door het gat dat was ontstaan een computerscherm kon wegnemen.

WAALWIJK: Donderdagavond 6 oktober is ingebroken in twee garagebedrijven, één in de Tuinstraat en één op de Havenweg. In beide gevallen werd een ruit vernield om binnen te komen en in beide gevallen werden in het pand diverse vernielingen gepleegd. Voor zover nu bekend is, is er bij het bedrijf aan de Havenweg niks weggenomen. Uit het bedrijf in de Tuinstraat werd onder andere geld weggenomen.

In alle gevallen stelt de politie een onderzoek in. Daarvoor verricht de politie onder andere sporenonderzoek en wordt een buurtonderzoek gehouden.

Politie houdt alcoholcontrole: één man aangehouden

DONGEN / GILZE EN RIJEN: De politie heeft in de nacht van donderdag 6 oktober op vrijdag 7 oktober alcoholcontroles gehouden in Dongen, Gilze en Rijen. In Dongen namen agenten 19 blaastesten af. Niemand had teveel gedronken. In Gilze en Rijen nam de politie 57 blaastesten af, waaruit bleek dat er één man, een 25-jarige Tilburger, teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 320 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Politie houdt verkeerscontroles

WERKENDAM / SLEEUWIJK: Tijdens snelheidscontroles in de Sigmondstraat in Werkendam en De Roef in Sleeuwijk heeft de politie donderdag 6 oktober 102 bekeuringen (18 in de Sigmondstraat en 84 op De Roef) uitgeschreven. De politie controleerde 1010 passanten (563 in de Sigmondstraat en 447 op De Roef). Hoogst gemeten snelheid in de Sigmondstraat bedroeg 80 km/uur, waar 50 is toegestaan. Hoogst gemeten snelheid op De Roef bedroeg 105 km/uur, waar 60 is toegestaan.

RAAMSDONKSVEER: Tijdens een verkeerscontrole op de Keizersdijk heeft de politie vrijdag 7 oktober 11 automobilisten bekeurd die hun autogordel niet om hadden.

RIJEN: De politie heeft donderdag 6 oktober een verkeerscontrole gehouden op de Dongenseweg. Daarbij werden in totaal 8 bekeuringen uitgeschreven: 2 voor niet handsfree bellen, 2 voor rijden zonder helm op een bromfiets, 1 voor het ontbreken van het verzekeringsplaatje op de bromfiets, 1 voor rijden op een onverzekerde bromfiets, 1 voor het niet op de eerste vordering tonen van het bromfietscertificaat en 1 voor rijden in een auto zonder geldige APK.

Auteur: Leonie van Ooijen