RTL Group


Indrukwekkende moves tijdens World Cup Big Air en parallel snowboarden bij RTL 7
Zo vlak na de zomer schotelt RTL 7 de kijker nu al een extreme stukje wintersport voor met op vrijdag 7 en zondag 9 oktober impressies van de World Cup snowboard parallelslalom en het World Cup snowboard big air. Het Limburgse Landgraaf is op vrijdag 7 oktober voor de derde keer op rij the place to be voor snowboarders. Dan vindt onder het dak van SnowWorld de World Cup parallelslalom snowboarden plaats. Aan spanning en sensatie is geen gebrek bij dit event van wereldformaat, want de hele wereldtop, van Oostenrijkers tot Japanners, is aanwezig. Onder hen de Nederlandse topper Nicolien Sauerbreij. In RTL Sport Presents: Nokia FIS World Cup snowboard parallelslalom doet RTL 7 verslag van de kwalificatie, de wedstrijden en natuurlijk de finale. De parallelslalom snowboard is een spectaculaire discipline. Op de twee parcours in Landgraaf, die naast elkaar liggen, komen twee deelnemers tegelijkertijd tegen elkaar uit. In deze kwalificatieronde moeten de deelnemers eindigen bij de eerste zestien. Deze zestien boarders strijden vervolgens in een knock-out systeem om de titel. Uiteindelijk strijden de twee overgebleven boarders in de finale. In totaal maken de finalisten tien afdalingen voordat de winnaar bekend is.

Op zondag 9 oktober wordt in Rotterdam de FIS World Cup snowboard big air gehouden en staat de Wilhelminakade op indrukwekkende wijze in the picture. RTL 7 brengt in 'RTL Sport Presents: Nokia FIS World Cup snowboard big air dit evenement uitvoerig in beeld. Voor deze big air strijkt de gehele internationale wereldtop neer in de havenstad om op de immense schans die gebouwd is, de meest tot de verbeelding sprekende moves te verstonen. De Nederlanders Jody Koenders (Den Haag), Tobias Aalderink (Almere), David Mol (Huizen) en Dolf van der Wal (Huizen) zorgen ervoor dat er in totaal vier landgenoten aan de start staan.

Uitzending: RTL 7, vrijdag 7 oktober, tussen 18.00 en 19.25 uur (parallelslalom)

Uitzending: RTL 7, zondag 9 oktober, tussen 18.00 en 19.00 uur (big air)

---

---------------
Noot aan de redactie: fotos kunt u opvragen via onze afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstRTLNederland.nl bezoeken.

© 2005 RTL Nederland / IP