Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de Media

Zwolle, 29 september 2005

Christal medewerkers bellen dag lang gratis voor ZOA-project

Soedanese delegatie aanwezig bij belactie

Zwolle - Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het slot van de gratis belactie die Christal Teleservice doneert aan het ZOA-project: 'Beroepstraining voor Soedanese vluchtelingen in Ethiopië'. Door het (wankele) vredesakkoord dat dit jaar is gesloten in Soedan, ontstaat er voor Soedanese vluchtelingen weer perspectief op terugkeer naar hun vaderland. ZOA-Vluchtelingenzorg bereidt hen daarop voor, door het geven van beroepstrainingen. Een vertegenwoordiger van het project in Ethiopië, dhr. Assegid Gedamu, is zelf aanwezig bij deze belactie en is graag bereid om media te woord te staan.

Datum: vrijdag 7 oktober
Tijd: Vanaf 14.00u, einde van de belactie: 16.00u Locatie: Christal Teleservice
Koggelaan 59
8017 JN Zwolle

De gratis belactie met de naam 'Warm2005' is een jaarlijks weerkerend evenement van Christal Teleservice. Ieder jaar mogen klanten projectvoorstellen indienen waarmee ze meedingen naar de gratis belactie. Uit die inzendingen selecteert een jury de winnaar.

Het ZOA-project 'Beroepstraining voor Soedanese vluchtelingen in Ethiopië' wil zoveel mogelijk Soedanese vluchtelingen de kans bieden om in hun eigen onderhoud te voorzien. Voor elke ¤ 20,- die Christal Teleservice bij elkaar belt, kan een beroepstraining worden gegeven aan kansarme Soedanese vluchtelingen in Ethiopië. De Soedanezen worden een aantal weken getraind om bekwaam te worden in vakgebieden zoals elektrotechniek, timmeren of het houden van bijen. Het ICCO verdubbelt de opbrengst van de campagne.

Behalve dhr. Assegid Gedamu zijn ook Otto Kamsteeg, hoofd fondswerving & pr van ZOA en Flip van der Kolk, directeur van Christal Teleservice aanwezig om media te woord te staan.

Media die belangstelling hebben om bij het slot van de actie aanwezig zijn, worden gevraagd om zich aan te melden bij Greetje Boxem van Christal: 038 - 426 84 00 of per e-mail: Greetje@christal.nl