Ingezonden persbericht


Persaankondiging Universiteit Utrecht

Utrechts Universiteitsfonds / Alumnibureau

30 september 2005

Utrecht Lezingen in de regio 2005

Op het scherp van de snede - hersenwerk nader bezien

Hebben de hedendaagse neurochirurgie en de forensische psychiatrie iets met elkaar te maken? Zijn agressie en criminaliteit erfelijk bepaald? Wat zijn de toekomstperspectieven van hersenoperaties? En van behandeling ter voorkoming van herhaald delinquent gedrag? Deze vragen zijn onderwerp van de bijeenkomst die op vrijdag 7 oktober in Den Haag plaatsvindt. De bijeenkomst is onderdeel van de 'Utrecht Lezingen in de regio 2005'

Twee gastsprekers, een neurochirurg en een forensisch psychiater, zullen ieder vanuit hun eigen vakgebied de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van de hersenchirurgie en de forensische psychiatrie.

Sprekers

Professor dr. C.A.F. Tulleken (1940) is hoogleraar neurochirurgie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij stond mede aan de wieg van een methode waarbij het mogelijk is om tijdens gecompliceerde hersenoperaties bloedvaten aan elkaar te verbinden zonder het ontvangende bloedvat af te sluiten: de zogenaamde Excimer Laser Assisted Non-occlusieve Anastomosis (ELENA) bypass.

Professor dr. H.J.C. van Marle (1950), psychiater, is hoogleraar forensische psychiatrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij werkzaam als forensisch psychiater-psychotherapeut.

Meer informatie

Vrijdag 7 oktober 2005, 16.00 uur (ontvangst 15.30 uur, borrel na afloop)

Den Haag, Nieuwe of Littéraire Sociëteit de Witte, Plein 24

Utrecht Lezing: Op het scherp van de snede - hersenwerk nader bezien

Prof. dr. C.A.F. Tulleken, prof. dr. H.J.C. van Marle

Onderdeel van het programma 'Utrecht lezingen in de regio'. Meer informatie over deze en overige Utrecht lezingen: www.alumni.uu.nl.

De 'Utrecht Lezingen in de regio' worden dit najaar gehouden op verschillende plaatsen in Nederland. De lezingen zijn een initiatief van de Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds en worden door regionale netwerken van Utrechtse alumni georganiseerd. De lezingen zijn toegankelijk voor alumni en andere relaties van de Universiteit Utrecht.

Voorlichter Johan Vlasblom, (030) 253 4073, j.l.vlasblom@uu.nl