Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ilse media start investeringsfonds voor de digitaal creatieve industrie


- Dutch Creative Industry Fund Creating Capital by Innovating Media -

Amsterdam, 6 oktober 2005.

ilse media introduceert het Dutch Creative Industry Fund (DCIF), een investerings- en stimuleringsfonds voor de Nederlandse digitaal creatieve sector. DCIF richt zich met name op startende Nederlandse ondernemingen en initiatieven in deze sector.

De creatieve sector, en dan vooral de digitale en online kant ervan, is een van de belangrijke groeisectoren van de Nederlandse economie. Met het stimuleren van jonge ondernemers en ondernemingen wil ilse media via het DCIF geld en middelen beschikbaar stellen om hun dromen waar te maken. De missie van het DCIF Creating Capital by Innovating Media past bij de groei die de sector doormaakt. Het vertrouwen in de internetbranche is snel stijgende en dat inspireert veel jonge creatieve ondernemers.

Paul Molenaar, algemeen directeur ilse media groep: "Het bruist van kleinschalige ideeën en kansen in de markt. Met dit investeringsfonds wil ilse media veelbelovende creatieve internet ondernemers een kans geven om hun plannen uit te voeren. Hiermee dragen we bij aan verdere ontwikkeling en innovatie in de markt. Onze expertise en ervaring zullen we inzetten bij het beoordelen van ingediende businessplannen. Natuurlijk zetten we daar waar mogelijk ook ons netwerk van sites, het grootste van Nederland, in om nieuwe initiatieven zo snel mogelijk tot groei te brengen."

Hoe werkt het DCIF
DCIF investeert geld en levert expertise en/of middelen. Hiervoor krijgt het fonds aandelen terug in de startende onderneming. Typische individuele investeringen vanuit het fonds zullen liggen tussen de 20.000 en 40.000. Het DCIF zal met een minimum fondskapitaal van 200.000 van start gaan. ilse media is founding father van het fonds, maar de verwachting en de doelstelling is dat ook andere partijen die belang hebben bij innovatie en verdere ontwikkeling van de internetmarkt zullen instappen.

Procedure
Vanaf november 2005 kunnen business plannen worden ingediend. De voorwaarden kunnen worden ingezien op www.dcif.nl. Begin 2006 zal worden aangevangen met selectie en beoordeling van de eerste businessplannen. Nog in het eerste kwartaal van 2006 zullen naar verwachting de eerste investeringsovereenkomsten worden gerealiseerd. De laatste maanden van 2005 worden gebruikt voor verdere opstart van het fonds.

Organisaties die geïnteresseerd zijn in mogelijke deelname in dit fonds kunnen vanaf heden contact opnemen met Paul Molenaar, algemeen directeur ilse media groep.