Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NU.nl en blikopdebeurs.com bundelen krachten


- Commentaren van een blogger vormen aanvulling op feitelijk nieuws -

AMSTERDAM, 6 oktober 2005 Blikopdebeurs.com, dé toonaangevende site met opinie en achtergrondinformatie voor de serieuze privébelegger, gaat op NU.nl dagelijks commentaar verzorgen op het economische nieuws.

"Ik ben heel blij met deze samenwerking", aldus hoofdredacteur Rogier Swagerman van NU.nl. "Weblogs zullen de komende tijd een veel grotere rol gaan spelen in de berichtgeving op NU.nl. De kennis, de toewijding en de snelheid van blogs zijn kwaliteiten waarmee ze zich kunnen meten met journalistieke berichtgeving." Niet iedere weblog is geschikt voor nieuwsgaring. "Kwaliteitsbewaking van de berichten heeft hoge prioriteit", zegt Michiel Houben van Web-log.nl. "Tussen de duizenden weblogs zitten een paar absolute parels en die geven wij de aandacht en ondersteuning die ze verdienen."

De afgelopen weken hebben proeven gedraaid op het economiekatern van NU.nl. De opinie van een expert vormt voor veel lezers een mooie toevoeging op het feitelijke nieuws dat NU.nl brengt.

Op de site van Blikopdebeurs.com kunnen de lezers van NU.nl makkelijk reageren op de commentaren. "Leuk om te zien dat de NU.nl-lezers direct meedoen aan de discussies op de site", vertelt oprichter Hans Jager van Blikopdebeurs.com.

--------------------------------


Ingezonden persbericht